ZMAGA

Krka z epskim preobratom ugnala Zavrč

Objavljeno 30. marec 2014 21.30 | Posodobljeno 30. marec 2014 21.30 | Piše: STA, A. K.

Nogometaši Krke so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2 : 1.

Nogometaši Krke nadaljujejo pohod proti osmemu mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije.

LJUBLJANA – Nogometaši Krke nadaljujejo pohod proti osmemu mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije. Z drugo zmago v spomladanskem delu prvenstva so se Celju približali na vsega tri točke. Povsem drugače pa je z ekipo Zavrča, ki v spomladanskem prvenstvu oziroma štirih tekmah še ni osvojila niti točke.

Tokrat so bili blizu vsem trem, vendar je Krka v zadnjih desetih minutah tekme poskrbela za epski preobrat in z dvema zadetkoma dosegla zgodovinsko prvo zmago proti Zavrču.

Gostje so tekmo začeli podjetneje in bili za ambiciozno predstavo tudi hitro nagrajeni. V 12. minuti je Miha Kokol z natančnim strelom zaključil protinapad in poskrbel za vodstvo, ki je na semaforju ostalo vse do 84. minute. Vmes so imeli gostje še eno lepo priložnost, toda njihovo veselje v sredi prvega dela preprečila vratnica.

Trener Krke Adnan Zildžović je moral v nadaljevanju staviti na napad. Že do 70. minute je opravil vse tri menjave, taktika pa se mu je v zaključku srečanja bogato obrestovala. Njegova ekipa je vztrajno napadala, vrstili so se prekrški ter predložki v kazenski prostor Zavrča, prav dva od teh pa sta Krki prinesla zmago. V 84. minuti se je po kotu v gneči v kazenskem prostoru najbolje znašel Urban Kramar, pet minut pozneje, torej v 89. minuti, pa je ponovno iz kota in znova z glavo zadel Vinko Buden.

V naslednjem krogu 5. aprila Krko čaka gostovanje pri sosedu na razpredelnici Celju, Zavrč pa bo poskušal niz štirih porazov prekiniti doma proti Rudarju.

Deli s prijatelji