1. SNL

Krka premagala Rudar

Objavljeno 18. julij 2015 23.34 | Posodobljeno 18. julij 2015 23.36 | Piše: STA, Mo. S.

Zadel je Marin Perić.

Marin Perić, NK Krka.

VELENJE – Nogometaši velenjskega Rudarja so v 1. krogu državnega prvenstva izgubili proti novomeški Krki z 0 : 1 (0 : 1).

Ekipi sta tekmo začeli kar dinamično, malce konkretnejša pa je bila Krka, pri kateri se je v zaključkih akcij največkrat znašel Leo Ejup. Novomeščani so resno zagrozili v 41. minuti, ko se je na desni strani kazenskega prostora sam pred Matejem Radanom znašel Marin Perić, a je domači vratar izvrstno posredoval. Le tri minute pozneje pa je Perić popravil svojo napako in z nizkim strelom po podaji Enesa Novinića ugnal Radana.

V uvodu drugega dela so domači prevladovali pri posesti žoge, toda prave akcije jim vseeno ni uspelo izpeljati. Domači trener Jernej Javornik je v 64. minuti v igro naenkrat poslal Luko Prašnikarja in Denisa Grbića, a takoj zatem je na drugi strani le malce premalo natančno meril Ejup. Javornik je nato moral opraviti še tretjo menjavo, saj se je poškodoval Rusmin Dedić. V 89. minuti so imeli domači lepo priložnost za izenačenje, Klemen Bolha se je po podaji Milana Kocića znašel v ugodnem položaju pred vrati Krke, a je žogo poslal čez gol. Na drugi strani je v peti minuti sodniškega dodatka Matej Radan obranil strel Josipa Fučka.

Deli s prijatelji