NK MARIBOR

Krize v Ljudskem v vrtu ni, trener bo še letos

Objavljeno 24. avgust 2015 16.42 | Posodobljeno 24. avgust 2015 16.42 | Piše: STA, S. U.

Nogometni klub Maribor tudi teden dni po odstopu Anteja Šimundže še nima novega trenerja, na današnji novinarski konferenci pa so predstavili le trenutno stanje v klubu.

Saša Gajser, začasna rešitev na mariborski klopi po odhodu Anteja Šimundže, in Zlatko Zahovič.

MARIBOR – Nogometni klub Maribor tudi teden dni po odstopu Anteja Šimundže še nima novega trenerja, sta pa predsednik Drago Cotar in poslovni direktor Bojan Ban na današnji novinarski konferenci predstavila trenutno stanje v klubu. Pravita, da klub še nikoli ni bil v tako dobrem finančnem položaju.

»Zadnje čase se špekulira v medijih o finančnem poslovanju kluba. Dejstvo je, da klub nikoli ni bil v tako dobri finančni situaciji. Vse je razvidno na straneh Ajpesa. V športu ni nobenega zagotovila uspeha. Na ta scenarij smo bili pripravljeni. Nimamo dolgov niti kreditov,« je povedal Ban.

Dodal je še, da klub ni samo prva ekipa, ampak zagotavljajo stabilnost na vseh ravneh. Zavoljo lanskoletne lige prvakov so bili prihodki rekordni. Bilo jim je jasno, da se takšni rezultati ne bodo ponavljali. Ni pa krize v poslovanju, imajo načrte za naprej.

»Državi smo plačali 284.000 evrov davka na dobiček,« je pojasnil Cotar. Pravi, da radikalnih rezov ne bo, saj se držijo strategije, ki so jo sprejeli v letih, ko je bil klub v izredno slabem stanju.

»Naš proračun se ne sestavlja skupaj z denarjem iz evropskih tekmovanj. To je samo dodatek, ki nam omogoča izpeljavo idej, kot je vadbeni center v Rogozi ali postavitev umetne trave na igrišču čez cesto Ljudskega vrta. Poslujemo s 93 poslovnimi subjekti,«  pojasnjuje Ban.

Cotar in Ban pa nista mogla povedati, kdaj bodo v Ljudskem vrtu dobili novega trenerja. »Upam, da še to leto,« je nekoliko v šali povedal Cotar, ki se ne želi mešati v strokovni del.

V prvenstvu jim ne gre najbolje

Vodstvo kluba si predvsem želi, da bi Ljudski vrt končno dobil zaključeno podobo. Klub je investiral sredstva, da bi izpolnil pogoje Evropske nogometne zveze na tekmah lige prvakov in evropske lige. Stara tribuna ni več varna, poslovni prostori pod severno in južno tribuno šest let po odprtju novih tribun še niso zaživeli. Zato od mestne občine, ki je lastnica objekta, pričakujejo, da v skorajšnjem času začne reševati težave.

Državni prvaki, ki so lani igrali v ligi prvakov, pred tem pa kar trikrat v evropski ligi, so letošnjo evropsko zgodbo končali zelo hitro. V drugem krogu kvalifikacij jih je izločila kazahstanska Astana. Tudi v državnem prvenstvu jim ne gre najbolje, po sedmih krogih so na tretjem mestu.

Deli s prijatelji