NOGOMET

Krčevita borba za preživetje med elito

Objavljeno 02. april 2016 15.10 | Posodobljeno 02. april 2016 15.12 | Piše: Rok Tamše

V nogometni Prvi ligi Telekom Slovenije se začenja silovit finiš sezone. Kar polovica lige trepeta pred morebitno selitvijo med drugoligaše.

Novopečeni reprezentant Celja Blaž Vrhovec bo danes pod drobnogledom v Velenju.
 Foto: Mavric Pivk

Med današnjimi tekmami nogometnih prvoligašev za točke državnega prvenstva bosta v središču pozornosti tisti v Novem mestu in Novi Gorici. Vodilna Olimpija (Miha Zajc je podaljšal pogodbo do poletja 2019) bo namreč gostovala na Dolenjskem pri Krki, drugouvrščeni Maribor pa na severnem Primorskem pri Gorici. Na papirju bodo imeli težje delo prvaki iz Štajerske, stanje v taborih vodilnih moštev in njunih tekmecev pa smo podrobneje opisali že v včerajšnji izdaji našega časopisa. Tokrat namenjamo več prostora preostalim trem obračunom, ki nimajo nič manjše teže, saj gre pri večini za obstanek med elito. Tretjeuvrščene Domžale bodo gostile Krško z dna lestvice, a zato rumeno-modri nič kaj bolj sproščeno ne pričakujejo dvoboja z neugodnimi nuklearci. Trener Luka Elsner ima na voljo vse fante, tudi novopečenega reprezentanta Matica Črnica, ki napoveduje: »Vse je podrejeno temu, da vse tri točke ostanejo doma. Povsem jasno je, da nas čaka izjemno težka tekma. Krško se je pozimi dobro okrepilo, tudi z igralci, ki so prišli na posojo iz Maribora, tako da nam ne bo lahko. Zadnji dve tekmi sta nam dvignili samozavest in prepričan sem, da bomo nadaljevali zmagovalni niz.« Obramba Krškega zna res biti na težki preizkušnji, saj trener Tomaž Petrovič ne more računati na kaznovana branilca Jureta Petrica in Gregorja Sikoška.

V Velenju je na sporedu vselej intrigantni šaleško-savinjski derbi. Rudar bo nastopil brez trojice kartoniranih, vezistov Stjepana Babića in Klemna Bolhe ter vratarja Mateja Radana. »Mislim, da nam je reprezentančni premor koristil. V tekmo gremo s strnjenimi glavami in z željo po zmagi. Na šaleško-savinjskem derbiju bodo odločale malenkosti, mi pa bomo naredili vse, da se bodo te malenkosti obrnile v našo korist. Na tekmo vabim vse navijače, da nam stojijo ob strani in da skupaj premagamo Celje,« pravi vezist knapov Leon Črnčič. Na drugi strani Blaž Vrhovec, ki je v minulih dneh prav tako doživel reprezentančni krst, meni: »Čaka nas težko delo, saj vemo, da si vsa moštva, ki smo v spodnjem delu lestvice, želimo čim prej zagotoviti obstanek. Absolutno moramo narediti vse, da že v soboto proti Velenjčanom in v sredo proti Krčanom pridemo do dveh dobrih rezultatov. S tem bi se tudi psihološko nekoliko razbremenili in tako poskrbeli za lažje nadaljevanje sezone.«

V Halozah se bodo jutri srečali stari znanci. Zavrč bo gostil Luko Koper s svojim bivšim strokovnim vodstvom, zato bo tekmovalni naboj toliko močnejši. Pri gostiteljih ne smeta igrati Ed Kevin Kokorović in Aleks Pihler, še nedokazana tujska legija z Obale pa želi naposled obrniti krivuljo iger in rezultatov navzgor. Koprske kozličke zdaj vodi Milan Obradović, donedavni pomočnik Slavka Matića, ki je moral oditi po porazu v primorskem derbiju z Gorico. Dobil je že novega pomočnika, sploh ne preseneča, da je to mladi trener iz Srbije, 27-letni Nemanja Milinčić. Pari 27. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije: Krka – Olimpija (danes ob 15. uri), Gorica – Maribor (danes ob 16.55), Celje – Rudar, Domžale – Krško (obe danes ob 19. uri), Zavrč – Luka Koper (jutri ob 16.55).

Deli s prijatelji