KVALIFIKACIJE

Koprčani z neodločenim izidom v naslednji krog

Objavljeno 10. julij 2015 00.39 | Posodobljeno 10. julij 2015 00.39 | Piše: STA, A. K.

Koprčani so napredovali v naslednji kvalifikacijski krog, kjer jih čaka veliko višja ovira.

Koprčani so v začetku sezone v dobri formi.

KOPER – Nogometaši Kopra so na današnji povratni tekmi kvalifikacij prvega kroga evropske lige v Kopru igrali neodločeno z islandskim Vikingurjem 2 : 2 in se uvrstili v naslednji krog s skupnim izidom 3 : 2. Slovenska ekipa je na prvi tekmi v Reykjaviku zmagala z 1 : 0. V nadaljevanju jih čakata obračuna s hrvaškim Hajdukom iz Splita. Dalmatinska ekipa je zanesljivo izločila estonsko zasedbo Sillamäe Kalev s skupnim izidom 7 : 3.

Okoli 1000 gledalcev je v prvem polčasu videlo dokaj živahno predstavo, izbranci domačega trenerja Rodolfa Vanolija pa so že prvo obetavno akcijo kronali z golom, ko je po lepi podaji Gorana Gališića zadel Matej Pučko, sicer strelec edinega koprskega gola že na prvem dvoboju na Islandiji.

Koprčani so imeli v nadaljevanju še nekaj lepih akcij, a se Josip Ivančić in Ivica Guberac nista proslavila. V drugem polčasu so zobe pokazali tudi Islandci in v šesti minuti nadaljevanja tekmo postavili v začetno izhodišče, potem ko je Arnbor Ingi Kristinsson izkoristil lepo podajo Dofrija Snorrasona in izenačil na 1 : 1. Toda v 61. minuti je Matej Palčič s strelom z 10 metrov Koprčane znova popeljal do vodstva.

V 76. minuti je Kristinsson znova »pičil« in po asistenci Hallgrimurja Mara Steingrimssona izenačil na 2 : 2, v končnici tekme pa so Koprčani zaigrali dovolj preudarno in napredovali v naslednji kvalifikacijski krog, kjer jih čaka veliko višja ovira.

Čukarički – Domžale 0 : 0

Nogometaši Domžal so v povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo z beograjskim Čukaričkim igrali neodločeno 0 : 0 in se poslovili od nadaljevanja, saj so doma izgubili z 0 : 1.

Slask – Celje 3 : 1 

Nogometaši Celja so na današnji povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Vroclavu izgubili proti poljskemu Slasku z 1 : 3 ter izpadli iz nadaljnjega tekmovanja s skupnim izidom 1 : 4.

Deli s prijatelji