SLOVENSKA LIGA

Koprčani so si z Aluminijem razdelili točke, Velenjčani premagali Muro

Objavljeno 23. september 2012 00.27 | Posodobljeno 23. september 2012 00.27 | Piše: S. J., STA

Za Aluminij, ki vsaj začasno ostaja šesti, je bil to prvi remi sezone.

Sporni naj bi bili posli pri obnovi stadiona Bonifika.

KOPER, VELENJE – Nogometaši Luke Koper in Aluminija iz Kidričevega so se v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0 : 0. Koprski nogometaši, ki še držijo drugo mesto na prvenstveni lestvici, so v dvoboju z novincem v ligi pričakovali kaj več kot le točko. Čeprav so bili večji del boljši tekmec, pa jim ob zaključku akcij ni šlo najbolje, tako da so še tretjič v sezoni delili točke s tekmecem. Za Aluminij, ki vsaj začasno ostaja šesti, je bil to prvi remi sezone.

Popović zatresel le okvir

V prvem polčasu so bili več pri žogi domači nogometaši, ki so imeli pobudo, a je niso kronali z vodstvom. Najbližje zadetku je bil Popović, ki je v 34. minuti po napaki gostujoče obrambe iz bližine zatresel okvir Aluminijevih vrat. Gosti iz Kidričevega niso sprožili praktično niti enega (nevarnega) strela.

V uvodu drugega polčasa so tudi gosti, nevarni predvsem iz protinapadov, nekajkrat s streli končali svoje akcije. Toda na drugi strani se je moral izkazati Tomaž Murko v 60. minuti, ko je iz bližine ustrelil Popović. Koprčani so tudi v teh trenutkih imeli več od igre, a se pred Murkom niso najbolje znašli.

Z žvižgi nad koprskega trenerja

Trener Kopra Milivoj Bračun je skušal to popraviti, a se z menjavo Brazilca Toma ni preveč prikupil navijačem, ki so to potezo pospremili z žvižgi. Negodovanje bi bilo lahko še hujše v 77. minuti, saj je Vraničar prišel do strela iz bližine, po njegovem močnem voleju pa se je izkazal domači čuvaj mreže Ermin Hasić. V sami končnici tekme sta ekipi popustili, kar zadeva konkretnost v napadu (pa čeprav je imel Marko Kmetec v 90. minuti po protinapadu kar lepo priložnost za zmago, a jo je s slabim strelom zapravil), tako da se je dvoboj končal z delitvijo točk.

Velenje nadigralo Muro

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Muro 05 z 2 : 1 (0 : 1). Velenjski nogometaši so vpisali prvo zmago pod vodstvom novega trenerja Aleša Čeha in šele drugo v sezoni. Tudi tokrat so bili po prvem polčasu blizu novemu neuspehu, saj so se hitro znašli v zaostanku, a so nato dodobra unovčili izključitev Jureta Travnerja in tekmo odločili v svojo korist. Velenjčani so tako na lestvici znova prišli pred današnjega tekmeca, ki je zdaj spet zadnji.

Številčno močnejši domačini, ki v prvem polčasu niso zadovoljili svojih navijačev, so drugi del začeli odločno, že v 51. minuti se je moral izkazati Murin vratar Filip Draković po strelu Rajka Rotmana. Velenjčani so izenačili v 58. minuti. V kazenskem prostoru so domači prišli do nekaj priložnosti, zatresli tudi prečko, najprisebnejši pa je bil Bratanović, ki je žogo na koncu le spravil za Drakovićev hrbet.

V 69. minuti je Murin čuvaj mreže znova klonil. Znova ga je premagal Bratanović, ki je v kazenskem prostoru izkoristil lepo podajo Aleša Jeseničnika.

Deli s prijatelji