POLFINALE

Koprčani prek Domžal
 iščejo izhod v Evropo

Objavljeno 17. januar 2015 12.27 | Posodobljeno 17. januar 2015 12.27 | Piše: Rok Tamše

Polfinalna para nogometnega pokala sta Maribor-Celje in Luka Koper-Domžale.

Makedonec Aleksandar Lazevski si želi pustiti velik pečat pri Olimpiji. Foto: nkolimpija.si

V polfinalu pokalnega tekmovanja nogometašev – na sporedu je v drugi polovici aprila – se bo pošteno bliskalo, vsaj če sodimo po razpletih medsebojnih prvenstvenih obračunov štirih moštev, ki se še potegujejo za lovoriko. Pri Mariboru, ki je v lanskem finalu izgubil proti Gorici, si niso ustvarjali želja pred žrebom polfinala. V prvi tekmi s Celjem bodo gostitelji. »Posebnih želja ni bilo. Dejstvo je, da je cilj Maribora osvojiti pokalni naslov. Poleg nas so v polfinalu še tri vrhunske ekipe. Žreb nam je namenil Celje. Do aprila je še daleč, a naši cilji so znani. Ob spoštovanju Celjanov, seveda, ki so imeli fantastično prvo polovico sezone,« meni direktor Maribora Bojan Ban. »Glede na rezultate v jesenskem delu prvenstva se v klubu dobro zavedamo, da je vse odvisno od nas. Z vsemi tekmeci smo igrali uspešno. Če se bomo dobro pripravili in nadaljevali v tem slogu, se lahko nadejamo uspeha,« je prepričan tehnični direktor Celja Borut Arlič.

V drugem polfinalu se bodo udarili Luka Koper in Domžale. »Mi si pred žrebom nismo nikogar posebno želeli. Vsi tekmeci so težki. Malo slabše smo začeli sezono, tako da iščemo priložnost v pokalu. Vse bomo naredili, da pridemo do finala,« je bil iskren Andrej Poljšak iz tabora Luke Koper, športni direktor Domžal Matej Oražem pa se prav tako zaveda ambicij Primorcev: »Koprčani so malce nižje na lestvici, zato bosta za njih to dve tekmi sezone. Le še pokalno tekmovanje jih praktično še lahko vodi v Evropo. Zato bo za nas toliko težje. Mogoče je dobro, da je prva tekma na Bonifiki, kjer imamo doslej malce slabše rezultate, doma pa je lažje popravljati. Ampak to bosta dve izenačeni tekmi.« Prvi polfinalni tekmi bosta 15. aprila, povratni pa en teden pozneje.

Lazevski okrepil Olimpijo

Pri ljubljanski Olimpiji so medtem predstavili prvo okrepitev pred nadaljevanjem sezone. Zeleno-beli dres bo na položaju levega bočnega branilca nosil Makedonec Aleksandar Lazevski, ki bo 21. januarja dopolnil 27 let. V Ljubljano je prispel kot igralec beograjskega Rada na posoji iz ukrajinskega prvoligaša Hoverla Uzhhorod, kamor je odšel leta 2013. Prej je preživel šest trofejnih sezon pri beograjskem Partizanu. »Prvi vtisi so več kot pozitivni. V veliko čast mi je, da sem se znašel v velikem klubu z bogato zgodovino in tradicijo. Upam in želim si, da bom v prihajajočem obdobju pustil velik pečat in pomagal Olimpiji do izpolnitve zastavljenih ciljev. Lepo je biti v Ljubljani, še lepše pa bo zmagovati v zeleno-belem dresu,« je dejal občasni makedonski reprezentant (14 nastopov).

 

Novaković v Nagoyi

Slovenski nogometni reprezentant Milivoje Novaković je japonskega prvoligaša Šimicu S-Pulse zamenjal s tekmecem iz elitne japonske lige Nagoyo Grampus. Za 35-letnega napadalca je to že tretji klub na Japonskem, v sezoni 2012/13 je igral za Omiyo Ardijo. Nagoya Grampus je eden izmed štirih klubov, ki igrajo v najmočnejšem japonskem tekmovanju vse od ustanovitve prvenstva, lani pa je zasedla 11. mesto. V Nagoyi je v letih 2002 in 2003 deloval tudi Zdenko Verdenik. Klub je največji uspeh dosegel leta 2010, ko je s trenerjem Draganom Piksijem Stojkovićem postal japonski prvak. Zdaj je trener Japonec Akira Nišino.

 

Deli s prijatelji