GOSTOVANJE

Koprčani na tujem do zmage

Objavljeno 03. julij 2015 01.15 | Posodobljeno 03. julij 2015 01.15 | Piše: STA, T. L.
Ključne besede: Nogomet Koper

Koprska ekipa je v deželi gejzirjev dosegla pomembno zmago.

REYKJAVIK – Nogometaši Kopra so v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij v evropski ligi na Islandiji premagali Vikingur Reykjavik z 1 : 0 (0 : 0).

Koprska ekipa je v deželi gejzirjev dosegla pomembno zmago, pred njo pa je zares naporno obdobje. Že v nedeljo, 5. julija, se bo na svoji Bonifiki pomerila z Mariborom za slovenski superpokal, v četrtek, 9. julija, pa jih čaka še povratni domači obračun z Vikingurjem.

Izbranci italijanskega trenerja na koprski klopi Rodolfa Vanolija so v prvem polčasu kljub dežju (temperatura je bila le 12 stopinj Celzija) imeli nadzor nad igro, najlepšo priložnost za zadetek pa so zapravili v 20. minuti, ko se je po strelu z glavo hrvaškega napadalca Josipa Ivančića izkazal domači vratar Thomas Nielsen. Tudi v nadaljevanju so bili slovenski podprvaki aktivnejši. Imeli so nekaj priložnosti, v 77. minuti pa je islandska obramba po golu Mateja Pučka vendarle kapitulirala.

* Stadion Vikingsvöllur, gledalcev 1200, sodniki: Dallas, Stevenson, Stewart (vsi Škotska).
* Strelec: 0 : 1 Pučko (77.).
* Vikingur Reykjavik: Nielsen, Snorrason (od 52. Steingrimsson), Živković, Lowing, F. Olafsson, Tasković, Atlason, Jonsson, Baldvinsson, Toft (od 64. Kristinsson), Bjarnason (od 85. Arnarsson).
* Koper: Simčič, Šme, Guberac, Halilovič, Hadžič, Črnigoj, Tomić, Palčič (od 67. Rahmanović), Pučko, Ivančić (od 82. Lotrič), Galešić (od 90. Blažič).
* Rumena kartona: Tasković, Kristinsson.
* Rdeči karton: /.

 

Deli s prijatelji