PRVA LIGA

Koper premagal Gorico, zmaga tudi Zavrču

Objavljeno 04. marec 2015 22.29 | Posodobljeno 04. marec 2015 22.29 | Piše: STA, Mo. S.

Dogajanje v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

NOVA GORICA, CELJE, DOMŽALE, ZAVRČ – Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Luki Koper z 1 : 2 (1 : 2).

Koprčani so povedli že v deveti minuti, ko je Domen Črnigoj prodrl po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je Solomon Enow žogo nespretno spravil v lastno mrežo. Prednost so podvojili v 37. minuti, ko so izvedli hiter protinapad, v katerem je Mitja Lotrič žogo podal do Črnigoja, ta pa je z nizkim strelom premagal Alberta Gallinetto. Novogoričani so zaostanek znižali v 39. minuti. Po kotu je najprej poskusil Blessing Eleke, nato se je žoga večkrat odbila, na koncu pa jo je v mrežo z glavo pospravil Nabil Taider.

Tudi v drugem polčasu so bili malce bolj konkretni Koprčani, Mitja Lotrič in Matej Pučko sta v 58. in 68. minuti bila premalo natančna, neuspešna sta bila tudi Leo Štulac in Sead Hadžibulić, tako kot ob koncu tekme povratnik v moštvo Gorice Dino Martinović.

Celjani premagali Dolenjce

Nogometaši Celja so premagali novomeško Krko z 2 : 1 (1 : 1). Celjani so hitro zagrozili prek Ivana Lendrića in Gregorja Bajdeta, a je ostalo pri 0 : 0, na drugi strani pa sta poskusila Marin Perić in Yuto Kubo, prav tako brez uspeha. Zato pa je bil v 12. minuti natančnejši Bajde, ki je dobil žogo v prazen prostor, preigral vratarja in zadel za 1 : 0. Štiri minute pozneje so bili blizu zadetka tudi Dolenjci, saj je Enes Novinić zadel vratnico.

V 29. minuti so gostje izenačili. Tadej Vidmajer in vratar Matic Kotnik sta se po dolgi podaji zapletla, tako da je do žoge prišel Josip Fuček in zadel za 1 : 1. Do konca polčasa sta ekipi sprožili še nekaj strelov, najbliže je bil Sunny Omoregie, a je zadel vratnico. V uvodu drugega polčasa je zaradi poškodbe igro zapustil vratar Krke Tomislav Pelin, zamenjal ga je Miodrag Mitrović. Prvo priložnost v drugem delu so imeli sicer domači, ko je Bajde zgrešil cilj. V 59. minuti pa so Celjani znova povedli. Bajde je podal v kazenski prostor, Sunny je najprej s strelom z glavo zadel prečko, nato pa odbito žogo poslal v mrežo.

Rudar poražen

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v Domžalah premagali velenjski Rudar z 1 : 0 (0 : 0). Gledalci v Domžalah v prvem polčasu niso videli prav razburljivega obračuna. Velenjčani so bili sicer boljši in malce konkretnejši tekmec, a pravih priložnosti si ekipi nista ustvarili. V drugem polčasu sta bili ekipi bolj aktivni. Po nekaj strelih na obeh straneh so oboji zadeli mrežo tekmeca, a zadetka nista štela. Enis Đurković je bil v prepovedanem položaju, Dalibor Radujko pa je pred golom napravil prekršek.

V 66. minuti pa je Denis Klinar kot zadnji igralec v kazenskem prostoru storil prekršek nad Đurkovićem, dobil rdeči karton in zakrivil najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel prav Đurković. Velenjčani so kljub igralcu manj pritisnili, a bili še najbližje zadetku v 90. minuti, ko je strel Milana Kocića obranil vratar domačih.

Zavrču zmaga

Nogometaši Zavrča so premagali Domžale z 1 : 0 (1 : 0). V uvodu so bili Domžalčani tisti, ki so bili konkretnejši, a so povedli domači v 16. minuti. Zavrč je prišel do kota z leve strani. Po podaji Dorisa Kelenca je do strela z 20 metrov prišel Lovro Cvek, ki je žogo poslal v spodnji levi kot gostujočih vrat. Štiri minute pozneje je Žan Majer s prostega strela z desne strani poslal žogo na oddaljeno vratnico, tam je Uroš Korun z glavo žogo poslal v sredino, Mate Eterović pa je sprožil, a zadel prečko.

V uvodu drugega polčasa sta na ne najboljšem igrišču ekipi bolj ali manj igrali na sredini igrišča, šele v 69. minuti je moral Nejc Vidmar znova posredovati po Cvekovem poskusu s skoraj 30 metrov. Domžalčani pa si v tem delu igre niso priigrali praktično niti ene resne priložnosti, tako da so se domači veselili zmage proti doslej vodilni ekipi prvenstva.

Deli s prijatelji