1. SNL

Koper, Domžale in Gorica brez prejetih zadetkov

Objavljeno 06. oktober 2013 00.39 | Posodobljeno 06. oktober 2013 00.41 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši Luke Koper so v 13. krogu visoko ugnali Celjane, Domžalčani Krko, Goričani pa Zavrč.

CELJE, DOMŽALE, NOVA GORICA – Nogometaši Luke Kopra so v 13. krogu v gosteh premagali Celje s 3 : 0 (0 : 0). V 58. minuti je po podaji Gorana Galešića Miroslav Čovilo podaljšal do Mateja Palčiča, ta pa je iz neposredne bližine zadel za 1 : 0. Z 2 : 0 so gosti povedli v 80. minuti, potem ko je Domen Črnigoj prodrl po levi strani in podal v kazenski prostor do Urbana Žiberta, ki je neoviran povečal koprsko prednost. Končni izid je v 89. minuti iz najstrožje kazni postavil Galešić.

Celje bo v 14. krogu 19. oktobra gostovalo v Ljubljani, Koprčani pa bodo gostili Triglav.

Domžale – Krka 4 : 0 (0 : 0)

Nogometaši Domžal so premagali novomeško Krko s 4 : 0 (0 : 0). Kmalu po začetku drugega dela je akcijo domačih zaključil Joshua Kevin Stanley Parker, nato pa v 61. minuti ponovno zadel. Do konca tekme so gostitelji zadeli še dvakrat – najprej Slobodan Vuk, nato pa s strelom z 20 metrov še Zeni Husmani – in tako dosegli novo visoko zmago. V zadnjih štirih krogih so zabili 12 golov in prejeli le enega.

Domžale bodo v 14. krogu 19. oktobra gostovale pri Zavrču, Krka pa bo gostila Maribor.

Gorica  Zavrč 4 : 0 (3 : 0)

Nogometaši Gorice so premagali Zavrč s 4 : 0 (3 : 0). Goričani so več napadali in imeli nekaj polpriložnosti, prvo pravo priložnost pa je v 21. minuti Massimo Coda že spremenil v zadetek. Že sedem minut pozneje je bilo 2 : 0. Nikola Šafarič je s prekrškom v kazenskem prostoru zakrivil enajstmetrovko, z bele točke pa je bil natančen Gianvito Misuraca. Mrežo so zatresli tudi nogometaši Zavrča, vendar na svojo smolo kar lastno. Po kotu, ki ga je izvajal Aleksander Saša Živec, se je žoga v kazenskem prostoru od Dejana Kurbusa odbila za hrbet vratarja Zavrča za 3 : 0, kar je bil tudi izid prvega polčasa. Za 4 : 0 v 61. minuti so bili Goričani spet natančni z 11-metrovke zaradi igre z roko Petra Murka – strelec je bil Gianluca Lapadula

Gorica bo v 14. krogu 19. oktobra gostovala v Velenju, Zavrč pa bo gostil Domžale.

Deli s prijatelji