V GOSTEH

Konec je evropskih sanj za Maribor

Objavljeno 22. julij 2015 16.48 | Posodobljeno 22. julij 2015 19.55 | Piše: D. P., T. L.

Pomagal jim ni niti igralec več.

MARIBOR – Državni prvak Maribor je danes v Kazahstanu lovil 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov, vendar je v Aziji ulovil zgolj hitro slovo od Evrope. Ob 16. uri se je začel dvoboj vijolic z Astano, tekmo pa smo v živo prenašali na našem portalu.

Žal Mariborčani odhajajo domov s porazom, Astana je namreč zmagala s 3 : 1. Kazahstanci so od prve minute prevladovali na igrišču, slovenski ekipi pa ni deloval ne napad in ne obramba.

Na prvi tekmi so Mariborčani z 1 : 0 ugnali Kazahstance, za katere igra tudi slovenski reprezentant Branko Ilić. Slovenski prvak je v Kazahstan odpotoval brez Aleša Mejača in Daliborja Volaša. Razmere v Kazahstanu so bile prijetnejše kot v Sloveniji (bilo je okoli 20 stopinj Celzija), rahlo pa je tudi deževalo. 

image

Tekmo smo spremljali v živo:

2. polčas

17.51. Konec je evropskih sanj za Maribor. Tekma se je končala z zmago Astane 3 : 1, čeprav so Kazahstanci skoraj polovico drugega polčasa igrali z igralcem manj.   

17.46 Redni del tekme je mimo, na vrsti je štiri minute dolg sodnikov dodatek.

17.23 Odlična priložnost Mendyja, vendar žoga Mariborčanov tudi tokrat ni hotela v gol. Vse manj je časa za vijolične.

17.15 Rajčević je zamudil odlično priložnost, da bi se Mariborčani približali domačim. 

17.13 Mariborčani so v težkem položaju. Astana je v 14. minuti drugega polčasa znova zatresla mrežo Handanovića.

17.03 Med odmorom do sprememb v mariborski ekipi ni prišlo. Znova so napadalneje začeli Kazahstanci.

 

1. polčas

16.42 tekma se je pred koncem prvega polčasa razživela. V 44. minuti so Kazahstanci spet prehitro prišli do vodstva. Zadel je Kolumbijec Roger Cañ as, potem ko se je žoga odbila od Kabhe, spremenila smer in prevarala Handanovića.

16.40 Veselje v mariborski ekipi: Rajčević je zadel za Maribor. Po predložku z leve strani in po slabem posredovanju domačega vratarja je žogo z nekaj metrov spravil v gol. 

16.34 Tavares in Viler sta si v 35. minuti priigrala obetavno priložnost, vendar brez zadetka. Kazahstanci imajo sicer pobudo, Mariborčani pa praktično niso sposobni sestaviti napada s tremi podajami. 

16.23 Tudi kot, ki ga je za Mariborčane izvedel Viler, ni obrodil sadov in Mariborčani še niso zatresli mreže domačinov.

16.21 V 21. minuti so Kazahstanci znova resno zagrozili Mariborčanom. Na srečo brez zadetka. Mariborčani si resnejše priložnosti še niso priigrali.

16.12 Domači vodijo v 12. minuti tekme. Najprej je ustrelil Žukov, Handanović je njegov strel ubranil, odbitek je prišel do Bauržana Džolčijeva, temu je najprej še spodrsnilo, ko se je pobral, pa je z udarcem z levo nogo povedel svoje moštvo v vodstvo.

16.00 Kazahstanci so sicer napovedovali poln stadion, vendar pa posnetki kažejo, da temu ni tako. Na facebooku NK Maribor piše, da je na tekmi tudi okoli 10 najzvestejših navijačev mariborske ekipe. 

Deli s prijatelji