2. PREDKROG

Konec Evrope za letos, Hajduk razbil Koper

Objavljeno 23. julij 2015 21.00 | Posodobljeno 23. julij 2015 22.58 | Piše: STA, S. U.

Nogometna sezona se ni niti resno začela, naši igralci pa so že obsojeni zgolj na tekanje na slovenskih podalpskih zelenicah.

SPLIT – Nogometaši Luke Koper so na povratni tekmi 2. predkroga evropske lige v Splitu izgubili proti Hajduku z 1 : 4 (1 : 2) in se tako kot zadnji slovenski klub poslovili od evropskih tekmovanj. Koprčani so sicer prvo tekmo na domačem igrišču dobili s 3 : 2.

Stadion Poljud, gledalcev 25.000, sodniki: Fritz, Achmüller in Schaal (vsi Nemčija).

Strelci: 1 : 0 Kiš (2.), 2 : 0 Jefferson (40.), 2 : 1 Palčič (45.), 3 : 1 Caktaš (62.), 4 : 1 Maglica (69.).

Hajduk: Kalinić, Milović, Nižić, Pejić, Jefferson, Vlašić, Caktaš, Tudor, Roguljić (od 53. Maloku), Balić (od 77. Sušić), Kiš (od 69. Maglica).

Luka Koper: Simčič, Šme (od 71. Pučko), Guberac, Halilović, Hadžić, Rahmanović (od 77. Radujko), Črnigoj, Tomić (od 81. Vekić), Palčič, Ivančić, Galešić.

Rumeni kartoni: Nižić, Kiš, Jefferson; Tomić, Šme, Halilović, Ivančić.

Šok v 2. minuti

Koprčani so že v drugi minuti doživeli šok, ko je znanec s slovenskih zelenic Tomislav Kiš Hajduk povedel v vodstvo. V mrežo je spravil odbito žogo po strelu Anteja Roguljića z 20 metrov. Sledilo je mirnejše nadaljevanje igre, v kateri so celo več strelov sprožili gosti, a prave priložnosti ni bilo. V 40. minuti je Jefferson poskrbel za podvojitev splitskega vodstva s pravim evrogolom, ko je s 25 metrov zadel desni zgornji kot vrat vratarja Vasje Simčiča. Koprčani pa so pravočasno odgovorili in se vrnili v igro, v izdihljajih prvega dela se je namreč med strelce vpisal Matej Palčič, ki je s strelom z glavo kaznoval nepozornost domače obrambe.

Torcida provocirala

Medtem ko v uvodu drugega polčasa na zelenici ni bilo pravega dogajanja, pa so za politično noto poskrbeli navijači Hajduka Torcida, na enem izmed transparentov so se dotaknili problematike slovensko-hrvaške meje in zapisali 'Na kopnem, morju in v zraku – niti pedi hrvaškega teritorija'.

V 62. minuti je Mijo Caktaš našel Kiša na levi strani in nato njegovo povratno žogo zabil v prazno mrežo. Le sedem minut pozneje je bil dvoboj praktično odločen, ko je Anton Maglica le nekaj sekund po vstopu v igro po prostem strelu z leve strani izkoristil zmedo v koprskem kazenskem prostoru.

Ob koncu rednega dela je izvrstno priložnost zapravil še Tino Sušić, ki se je znašel sam pred Simčičem.

 

 

Deli s prijatelji