NOGOMETNA

Klinsmann podaljšal z Američani

Objavljeno 13. december 2013 08.11 | Posodobljeno 13. december 2013 08.11 | Piše: D. P., STA

»Zelo sem vesel, da lahko nadaljujem delo, ki smo ga skupaj začeli pred dvema letoma in pol. Vesel sem, ker vidim napredek, in obljubim, da bomo nadaljevali po tej poti.«

Jürgen Klinsmann

NEW YORK – Nekdanji nemški nogometni zvezdnik in selektor Jürgen Klinsmann je še za štiri leta podaljšal sodelovanje z aktualnimi delodajalci, ameriško nogometno zvezo, tako da bo selektor ekipe ZDA do svetovnega prvenstva leta 2018.

Tehnični direktor

Američani so, kot kaže, z delom 39-letnega nemškega stratega zelo zadovoljni, saj bo ob trenerskem delu po novem opravljal tudi naloge tehničnega direktorja vseh ameriških reprezentančnih selekcij.

»Zelo sem vesel, da lahko nadaljujem delo, ki smo ga skupaj začeli pred dvema letoma in pol. Vesel sem, ker vidim napredek, in obljubim, da bomo nadaljevali po tej poti,« je ob podaljšanju sodelovanja dejal Klinsmann.

Razvoj programov

Klinsmann se je s svojo ekipo uvrstil na svetovno prvenstvo 2014, kjer se bo v predtekmovalni skupini pomeril tudi z rojaki iz Nemčije. Letos pa je njegova ekipa že osvojila zlati pokal, prvenstvo združenja držav Severne in Srednje Amerike ter Karibov, po finalni zmagi nad Panamo.

»Eden od razlogov za dolgoletno sodelovanje s Klinsmannom je, da želimo razvijati naše programe. Ne le na terenu, tudi zunaj igrišč,« je podaljšanje pospremil predsednik ameriške nogometne zveze Sunil Gulati. Klinsmann je na selektorsko mesto ZDA prišel poleti 2011 kot naslednik Boba Bradleyja, svetovni prvak iz leta 1990 pa je že pred tem z družino živel v Kaliforniji.

Deli s prijatelji