1. SNL

Kjer se prepirata dva, NK Domžale dobiček ima

Objavljeno 16. avgust 2016 09.59 | Posodobljeno 16. avgust 2016 10.00 | Piše: D. P.

Po porazu večnih rivalov Olimpije in Mariborčanov so se na vrh zavihteli Domžalčani.

Velenjčani so se iz Stožic vrnili s popolnim izkupičkom. Foto Uroš Hočevar

Po 5. krogu nogometnega državnega prvenstva so na vrhu Domžalčani, ki so še edini neporaženi. Do živega varovancem trenerja Luke Elsnerja niso prišli niti Koprčani. »Odigrali smo odličen prvi polčas, imeli smo pet, šest izrednih priložnosti. Dominirali smo v polju. Nismo pa bili učinkoviti. Tekmo smo odprli z golom iz prekinitve, za katere se že zavedamo, koliko in kaj pomenijo,« je bil nad igro v prvem in goloma v drugem polčasu navdušen Elsner. Primorcem so zabili po akciji s kota, uspešen je bil Benjamin Morel, končni izid je postavil Antonio Mance. »V nadaljevanju smo imeli par zglednih priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Nismo reagirali najbolje,« je trener kozličkov Milan Obradović obžaloval tretji poraz v sezoni. Z vrha je sestopila ljubljanska Olimpija, ki jo je šokiral Rudar, ki je lani štirikrat klonil proti zmajem. V domači vrsti se je poznala odsotnost Mihe Zajca. Če pa so že prišli do strela, je njihove strele krotil gostujoči vratar Matej Radan. »Vse ekipe se še bolj pripravijo na nas. Rudarju je to uspelo, zato je zasluženo zmagal v Stožicah,« je po prvem ligaškem porazu strnil svoje misli kapetan Olimpije Darijan Matič. Trener Rodolfo Vanoli ima očitno še nekaj dni mirnega spanca, o njegovem nadaljnjem delu na klopi Olimpije pa bo bržčas odločal derbi 6. kroga, ko Olimpija gostuje pri Domžalah. »Na vsaki tekmi nas zanima zmaga. Enkrat uspe, drugič ne,« je bil sladke zmage v Ljubljani vesel trener Velenjčanov, 51-letni Slobodan Krčmarević. S tretjo zmago v sezoni so se na tretje mesto prvenstvene lestvice zavihteli Goričani, mariborske vijolice pa so se zbodle ob trnju goriških vrtnic. »Bili smo borbeni, kot je to treba biti v takih tekmah. Pokazali smo več želje in agresivnosti ter znanja,« je tekmo ocenil domači strateg Milan Srebrnič. »Prevladovali smo, domači pa so iz osamljenih napadov dvakrat zadeli. Tekma je bila čudna. Ne morem se otresti občutka, da bi morali tekmo sebi v prid odločiti že v prvem delu,« je bil razumljivo manj razpoložen trener Maribora Darko Milanič.

Hvala bogu za zmago

To je bil tudi krog novincev. Aluminij je prišel do prve zmage, doma so ugnali Krško. »Zmagali smo. Hvala bogu. To je dobro za nas. Morda je bila to naša najslabša igra, a smo zmagali,« trener Aluminija Bojan Špehonja prvim trem točkam v novi sezoni ni gledal v zobe. Precej manj je bil navdušen njegov stanovski kolega Tomaž Petrovič: »Vse je šlo narobe od samega začetka. Nismo igrali, kot bi morali. Aluminij je dajal gole v pravem trenutku.« Če so v Kidričevem slavili tri točke, so se v Celju Radomljani radovali prvemu remiju v gosteh. Na tekmi proti Celju se mreži niste zatresli, ostal je pri tistih nepopularnih 0:0. »Odločno smo začeli obračun, priigrali smo si številne strele (s kota), a svojih priložnosti nismo izkoristili. V prvem polčasu smo bili boljši. Vedeti moramo, da sestavljamo ekipo, ki potrebuje potrpežljivost in nekaj več zbranosti,« je po sedmi točki v sezoni na glas razmišljal trener Celjanov Robert Pevnik

Brez golov v Celju

Izidi 5. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Olimpija : Rudar 0:2 (1700 gledalcev; Anže Pišek 23., John Mary 82.; rdeči karton za Denisa Klinarja v 89. minuti), Celje : Radomlje 0:0 (650 gledalcev), Domžale : Luka Koper 2:0 (600 gledalcev, Benjamin Morel 47., Antonio Mance 88.), Aluminij : Krško 3:0 (300 gledalcev, Josip Zeba 3., Dejan Krljanovič 59., Blaž Kramar 79.; rdeči karton za Damjana Vukliševića v 59. minuti), Gorica : Maribor 2:1 (1000 gledalcev, Marko Šuler 43. (ag), Miran Burgić 67.; Gregor Bajde 56.). Lestvica strelcev: Sandi Arčon (Gorica), Wilson Xavier Junior (Gorica), Lovre Čirjak (Celje) po 3... Pari 6. kroga: Luka Koper – Radomlje, Rudar – Gorica, Domžale – Olimpija, Krško – Celje, Maribor – Aluminij.

 

Deli s prijatelji