HIT PRVENSTVA

Kje so meje Elsnerjeve čete?

Objavljeno 26. avgust 2014 14.12 | Posodobljeno 26. avgust 2014 14.12 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Domžal so zmagali na vseh šestih tekmah novega prvenstva.

Saša Aleksander Živec je pošteno namučil tudi obrambo Luke
Koper. Foto: www.nkdomzale.si

DOMŽALE – Šest tekem, šest zmag, mreža Domžal pa se v tem prvenstvu še sploh ni zatresla (gol razlika 8:0). To je statistični izkupiček vodilnega moštva v Prvi ligi Telekom Slovenije. V nedeljo je na Bonifiki padlo še moštvo Luke Koper, za zmago z 1 : 0 je gol zabil Saša Aleksander Živec. »Lahko le izrazim velik ponos in spoštovanje do tega, kar igralci kažejo na igrišču. Seveda je tu še strokovna ekipa, toda igralci vlagajo veliko energije, povezani so s skupnim ciljem na igrišču, ta homogenost se tudi vidi. To je lepo gledati, če bomo ostali skromni ne glede na vse, kar smo naredili, vse fante čaka lepa prihodnost. Toda ne bomo odstopali od našega razmišljanja. Tokrat bi se lahko znašli tudi v zaostanku, a nas je pospremila sreča. Vseeno mislim, da smo bili dominantni, agresivnejši od Luke Koper, dobro postavljeni, najbolj pomemben pa je pravšnji pristop celotne ekipe,« je dejal trener zmagovite rumeno-modre čete Luka Elsner, z 32 leti drugi najmlajši strateg v elitni ligi (trener Celja Simon Rožman jih šteje 31).

Umirjeni trener zagovarja skromnost, red in ambicioznost

Domžale igrajo odločno in disciplinirano, nekaj igralcev dodaja njihovi igri všečnost in razigranost. Elsnerjevi fantje znajo biti tudi izjemno potrpežljivi; štiri tekme so dobili z izidom 1 : 0 in dve z 2 : 0. In res je, spremlja jih tudi sreča. V Kopru jih je v prvem polčasu rešil okvir vrat, v 4. krogu so Rudarja v Velenju denimo premagali s pomočjo avtogola Ivana Knezovića. Zanimivo je tudi, da je preostalih sedem zadetkov doseglo sedem igralcev. Pri Elsnerju je v ospredju raznovrstnost, v vsakem primeru pa tudi red in disciplina. To dokazuje nedeljski dogodek, ko je napadalec Joshua Parker po naših informacijah zamudil na zbor pred odhodom na tekmo in ostal brez mesta v moštvu. Šef iz tega ni hotel delati velike zgodbe. »Pri njem gre za zasebne zadeve. Mi smo pokazali, da je skupina več kot posameznik, da zmoremo kakovostno nadomestiti odsotne fante. Tudi zato je zadnja zmaga toliko bolj pomembna. Morda nimamo najbolj širokega nabora igralcev, a je ta kakovosten. Serija zmag zagotovo ni več naključje,« je zatrdil Elsner, ki ga v prihodnjem krogu čaka posladek, obračun z Mariborom. »Vsako tekmo posebej vzamemo kot nov izziv. Ne razmišljamo vnaprej. Proti Mariboru je še več želje po igri. Ta dvoboj pričakujemo z nestrpnostjo, pred domačim občinstvom hočemo pokazati, kaj še zmoremo. Radi bi si priigrali novo zmago,« napoveduje Elsner.

Živec je najžlahtnejši igralec v domžalski vrsti. »Res smo čudežno krenili v novo sezono. Seveda nas spremlja tudi sreča, ki je v nogometu prav tako pomembna. Upam, da bomo kar najdlje nadaljevali v podobnem slogu,« je dejal 23-letni Primorec, ki na tekmi z Mariborom pričakuje še več gledalcev, v svojem moštvu pa vidi precej skritih adutov: »Mislim, da imamo še ogromno rezerv v napadu. Zadevati bi morali še pogosteje. Verjamem, da nam bo kmalu steklo tudi to.« In še ena intrigantna: Domžale bodo prihodnje štiri prvenstvene tekme odigrale na domačem terenu; po tekmi z Mariborom sledijo Radomlje (kot gostitelj), Olimpija in Gorica v 10. krogu, torej na začetku druge četrtine DP. Niz zmag (štiri zaporedne) so nanizali tudi Celjani, ki so v zadnjem krogu v gosteh odpravili Radomlje s 3:0 (Benjamin Verbič 2 in Valon Ahmedi). Vrstni red: Domžale 18 točk, Maribor (tekma manj), Celje in Zavrč 12, Olimpija (dve tekmi manj) 10, Luka Koper (tekma manj) in Rudar 6, Gorica 4, Krka 3, Radomlje 0.

 

Deli s prijatelji