FINANČNA KRIZA

Kje je 250 tisočakov iz Komunale za Muro?

Objavljeno 13. marec 2013 09.42 | Posodobljeno 13. marec 2013 09.42 | Piše: Rok Tamše

Murskosoboški nogometni prvoligaš Mura 05 ima še vedno blokiran transakcijski račun.

Tri četrtine upravnega odbora Mure 05, z leve: Fabijan Cipot, Nataša Horvat in Dejan Kuronja. Foto: Marko Pigac

MURSKA SOBOTA – Mura 05 tava na dnu lestvice Prve lige Telekom, nova predsednica Nataša Horvat pa koplje po redki še dosegljivi dokumentaciji in vsak dan znova naleti na dokaze o nevestnem poslovanju prejšnje vodstvene garniture. Nekdanji predsednik Mure 05 Miroslav Topič se kljub trikratnemu uradnemu pozivu izogiba uradni predaji poslov, nekdanja računovodkinja Katja Prijol se izgovarja, da za zaključno bilanco poslovanja nima na voljo vse potrebne dokumentacije. Kriminalistična policija je v preiskavah sredi februarja zasegla nekaj predmetov in dokumentacije, Horvatova pa spoznava, da bo morala imeti jeklene živce in nadpovprečno trmo, da bi ljubljeni klub s Fazanerije potegnila iz velike finančne godlje.


Maribor in Olimpija v pogonu

Danes bodo nogometni prvoligaši odigrali zaostali tekmi v Prvi ligi Telekom. V Murski Soboti bosta Mura 05 in Olimpija ob 15. uri odigrala tekmo 22. kroga, ki je bila odpovedana zaradi neustreznega igrišča, v Velenju pa bosta Rudar in Maribor ob 17. uri odigrala zaostalo tekmo iz jesenskega dela prvenstva (17. krog). Razlika med vodilnim Mariborom in drugouvrščeno Olimpijo je trenutno 12 točk.

Predsednica od župana pričakuje več sodelovanja

»Ni vse črno. Nekaj pokroviteljev, ki so imeli terjatve do kluba, se je že odločilo za odpis teh. V tem trenutku je naša glavna naloga odblokirati klubski transakcijski račun, saj le tako lahko normalno poslujemo. Največjo oviro pri tem predstavlja Komunala Murska Sobota, ki je klubu dala kredit v višini 250.000 evrov. Toda ta vsota nikoli ni bila nakazana na transakcijski račun Mure 05. Lahko samo ugibamo, kje je končal ta denar, očitno pri neki drugi pravni osebi. Pri reševanju zapleta s komunalo računamo na pomoč župana Antona Štihca, ki je za zdaj še zelo zadržan v tem primeru. Zaradi vsega tega nisem samo presenečena, temveč tudi razočarana. Toda od naše poti ne odstopamo,« odločno zatrjuje prva dama športnega ponosa Pomurja, ki pa je že izgubil večji del ugleda.

Upravni odbor okrepil tudi Jože Činč

Odkar je Horvatova konec januarja prevzela krmilo panonske nogometne barke, je povsem prevetrila vodstveno ekipo. Iz upravnega odbora so se povsem umaknili domnevni investitorji iz Nizozemske, odstopil je tudi kompleten nadzorni odbor. Kot zadnji je trenutno štiričlanski upravni odbor okrepil Jože Činč, do konca marca pa bodo v Fazaneriji izvedli skupščino in popolnili zasedbo v ključnih organih kluba. Kot kaže, pomurski zaljubljenci v nogomet, ki imajo nekaj pod palcem, za zdaj z varne razdalje opazujejo, kako se z velikimi težavami pogumno spopada mlada dama. Na igrišču trener povratnik Ante Šimundža poskuša na hitro uigrati moštvo in uloviti priključek predvsem z Aluminijem, ki ima tačas štiri točke prednosti (21 : 17). Seveda ta zaostanek sploh ni nenadomestljiv, zmanjša se lahko že danes ob 15. uri, ko bo Mura 05 na zaostali tekmi 22. kroga gostila ljubljansko Olimpijo. »Jasno nam je, da bomo največ zaupanja okolja pridobili z dobrimi izidi. Občinstvo bo že prepoznalo, ali ima ekipa pošten odnos do dela. Pravim, da je poraz le vmesna postaja med dvema zmagama. Mi bomo še naprej šli po poti visokih moralnih in etičnih načel, brez bližnjic in podobnega. Vse to je namreč kratkega daha. Upam, da bo na današnji tekmi z Olimpijo vsaj 800 ljudi. Treba je namreč upoštevati, da je delovni dan,« trdno na tleh ostaja prizadevna predsednica črno-belih.

Deli s prijatelji