SENZACIJA

Kekova Rijeka v evropski ligi

Objavljeno 30. avgust 2013 01.30 | Posodobljeno 30. avgust 2013 01.51 | Piše: STA, S. U.

Ob Mariboru bodo ljubitelji nogometa lahko na evropskih zelenicah spremljali kar nekaj nogometašev s sončne strani Alp.

Matjaž Kek se dogovarja z Arabci.

Potem ko v ligi prvakov slovenska udeležba ne bo ravno številna, pa bo malce drugače v evropski ligi. Ob slovenskem prvaku Mariboru bodo ljubitelji nogometa lahko na evropskih zelenicah spremljali kar nekaj nogometašev s sončne strani Alp, med drugim tudi stalne reprezentante Tima Matavža, Kevina Kampla in Josipa Iličića.

PSV Eindhoven se je v skupinski del evropske lige prebil po izpadu v zadnjem krogu kvalifikacij lige prvakov proti Milanu, Kamplov Salzburg je v zadnjem delu kvalifikacij evropske lige s 7 : 0 izločil Žalgiris, Iličićeva Fiorentina pa se je po zaslugi zadetkov v gosteh izvlekla proti Grasshoppersu.

Izločili nemški Stuttgart

Slovenske barve bodo tem tekmovanju zastopali tudi nekdanji selektor Slovenije Matjaž Kek, zdaj trener Rijeke, nekdanji reprezentančni napadalec Matjaž Florjančič, zdaj Kekov pomočnik, in Matija Škarabot. Rijeka je namreč s skupnim izidom 4 : 3 izločila nemški Stuttgart.

Prav tako bo v tem tekmovanju igral St. Gallen, pri katerem napadalec Džengis Čavušević po poškodbi kolena ne dobiva veliko priložnosti, ki je izločil moskovski Spartak s 5 : 3, v skupinskem delu bo tudi Šerif Tiraspol Mirala Samardžića, ki je s 3 : 2 končal evropsko pot Vojvodine.

Izpadel pa je Slask Vroclav Marka Šulerja, ki je skupno z 1 : 9 klonil proti Sevilli.

Žreb skupin bo v petek.
 

Deli s prijatelji