PRIZNANJE

Kek najboljši trener na Hrvaškem

Objavljeno 05. junij 2014 12.29 | Posodobljeno 05. junij 2014 12.33 | Piše: STA, R. T.

Nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je dobil priznanje igralcev in trenerjev.

Matjaž Kek: Naše fante čez en teden čaka tekma proti Albaniji.

REKA – Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, trener Rijeke, je najboljši trener prve hrvaške nogometne lige po izboru igralcev in trenerjev hrvaškega prvenstva. Mariborčan je prejel nogometnega oskarja, potem ko je pobral največ glasov igralcev in trenerjev hrvaškega prvenstva. Nagrado na Hrvaškem podeljujeta nogometni sindikat in časnik Sportske novosti na podlagi glasovanja igralcev in trenerjev prve lige.

Najuspešnejša sezona v zgodovini kluba

»Hvala za priznanje. Najprej bi se zahvalil vsem, ki so mi omogočili, da prejmem to nagrado, od predsednika reškega kluba Damirja Miškovića do vseh delavcev v našem klubu. Imamo svojo pot, svoje želje in cilje, vsakič želimo napadati tisto, kar je na dosegu, kar pa ni vedno najbolj enostavno, vsekakor pa bomo poskušali biti še boljši,« je slovenski trener, ki je na klop belih sedel konec lanskega februarja, izjavil za uradno spletno stran kluba.

Rijeka le v pretekli sezoni osvojila naslov pokalnega prvaka, hrvaško prvenstvo je končala na drugem mestu, igrala pa je tudi v skupinskem delu evropske lige. To je bila najboljša sezona v zgodovini kluba s Kvarnerja.

Rijeka je bila zmagovalka letošnjega izbora. Ne le Kek, nagradi sta prejela tudi dva igralca. Najboljši igralec hrvaške lige je tako postal Andrej Kramarić, ki je bil z 18 zadetki tudi najboljši strelec kluba. Njegov soigralec Ivan Vargić je bil izbran za najboljšega vratarja prve hrvaške lige. Nagrado za najboljšega hrvaškega nogometaša pa je prejel Luka Modrić (Real Madrid).
 

Deli s prijatelji