SEJA NZS

Kdo bo novi član 1. SNL?

Objavljeno 17. junij 2013 23.24 | Posodobljeno 17. junij 2013 23.24 | Piše: S. U.

Sestava lige bo znana takoj, ko bodo znane vse nujno potrebne okoliščine za odločitev v dobro prvoligaškega nogometa.

Prvoligaška sestava v novi sezoni še ni dokončna.

LJUBLJANA – Tudi po današnji seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) še ni znana dokončna sestava prvoligaške druščine v sezoni 2013/14. Kot so sporočili iz NZS, bo sestava lige znana takoj, ko bodo znane vse nujno potrebne okoliščine za odločitev v dobro prvoligaškega nogometa. IO NZS je na podlagi določil NZS in posebnih določil sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji preložil odločitev glede dokončne sestave 1. SNL za naslednjo sezono. Zavrč se je v prvoligaško konkurenco uvrstil na podlagi doseženih športnih rezultatov, medtem ko se je napredovanju odrekel Dob. A dokončne odločitve glede 10. kluba IO danes še ni sprejel.

Spremembe v prvi in drugi ligi

Licenčni organi NZS so v skladu s pristojnostmi in predpisi, glede na dostopne informacije, pozvali Koper k posredovanju dodatnih informacij o pomembnejših zadevah s športnega, ekonomskega in pravnega področja, ki bi lahko negativno vplivale na tekmovanje kluba v 1. SNL v tekmovalnem letu 2013/14, so še sporočili iz NZS. Zaradi sprememb v 1. SNL bo nekaj sprememb doživela tudi 2. SNL. Novinca sta Ankaran Hrvatini in Veržej, ki sta si napredovanje priborila na podlagi športnih dosežkov v 3. SNL vzhod in zahod.

Izvršni odbor NZS je odločil tudi, da bo tekma superpokala 2013, v katerem se bosta letos pomerila državni in pokalni zmagovalec Maribor ter drugouvrščena v državnem prvenstvu Olimpija, na sporedu 7. julija v Areni Petrol v Celju.

Na svoji 16. redni seji je IO NZS sprejel tudi mladinski program za obdobje 2013–2017, s katerim želijo usmeriti nadaljnji razvoj nogometa mladih v Sloveniji ter poskrbeti za vzgojo in strokovno delo, s čimer bodo spodbudili nadaljnji napredek mladinskega nogometa.

Deli s prijatelji