NOGOMET

Kdo bo nasledil Vilanovo na klopi Barcelone?

Objavljeno 20. julij 2013 14.05 | Posodobljeno 20. julij 2013 14.11 | Piše: STA, R. T.

Tito Vilanova je odstopil s položaja trenerja nogometašev Barcelone zaradi raka na obušesni slinavki.

Tito Vilanova.

BARCELONA – Mediji so po nenadnem slovesu Tita Vilanove začeli iskati novega trenerja nogometašev Barcelone. Argentinski strokovnjak Marcelo Bielsa, Španca Ernesto Valverde in Luis Enrique, Portugalec Andre Villas-Boas, Nizozemec Ronald Koeman in Danec Michael Laudrup so menda med glavnimi kandidati za trenerja 22-kratnega španskega prvaka.

Seznam mogočih trenerjev je nekoliko daljši. Nekateri mediji namigujejo, da bi se na Camp Nou lahko vrnil tudi Nizozemec Frank Rijkaard, med kandidati pa je tudi Nemec Jupp Heynckes, ki ima bogate španske izkušnje (med drugim je vodil Tenerife, madridski Real in Athletic Bilbao), v pretekli sezoni pa je pustil globoke sledi v Bayernu iz Münchna, s katerim je osvojil ligo prvakov ter nemško prvenstvo in pokal.

Nadaljevanje boja z rakom

Predsednik katalonskega nogometnega velikana Sandro Rosell je na petkovi novinarski konferenci dejal, da bodo novega trenerja predstavili v začetku prihodnjega tedna. Vilanova je včeraj odstopil zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja. Štiriinštiridesetletni Španec je imel v pretekli sezoni hude zdravstvene težave, zaradi rakavih tvorb na obušesni slinavki pa je bil tudi na zdravljenju v ZDA.

Barco je s prekinitvami zaradi zdravljenja vodil eno sezono, nasledil je Pepa Guardiolo. Osvojil je naslov španskega prvaka, v ligi prvakov pa je izpadel v polfinalu proti Bayernu.
 

Deli s prijatelji