NOGOMET

Katastrofalni Maribor brez Zahoviča

Objavljeno 04. julij 2013 12.37 | Posodobljeno 04. julij 2013 12.59 | Piše: Rok Tamše

Nogometaši Maribora so v pripravljalni tekmi z nemškim drugoligašem Kaiserslauternom izgubili kar z 0 : 7.

Z novim trenerjem v lov na ligo prvakov.

STRASS – Nogometaši Maribora so na avstrijskem Štajerskem odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred odprtjem sezone, ki bo v nedeljo, 7. julija, na tekmi za superpokal z ljubljansko Olimpijo v Celju. Nasprotnik vijoličastih je bil nemški drugoligaš Kaiserslautern.

Malokdo je verjel, da bi lahko Mariborčani proti nemškemu tekmecu doživeli popoln mrk. Hitro je bilo 2 : 0, nato je priložnost za povišanje vodstva z enajstih metrov zapravil Azaouagh. Po odmoru in številnih menjavah mariborskega trenerja Anteja Čačića je sledil razpad sistema v igri slovenskega prvaka.

Med nekaj več kot tisoč gledalci je bilo tudi veliko navijačev iz Maribora, ki so spremljali nemoč svojih ljubljencev. V drugem polčasu so še petkrat videli žogo v mariborski mreži.

Čačić prevzema odgovornost

»S to tekmo smo zaključili najtežji del priprav in v tem kontekstu gledam na razplet dvoboja. Za nami so težka tekma proti moskovski Lokomotivi in trije naporni treningi, zato se je videlo, da so igralci zelo utrujeni. Bilo je veliko tehničnih in taktičnih napak, moji igralci so bili počasni, to je posledica dela v preteklih dneh. Tokrat so počivali nekateri pomembni igralci, Tavares, Arghus in Ibraimi. Vseeno ne morem biti zadovoljen z izidom, saj je poraz visok, a tak je povsem zasluženo. Spoznal sem, na katere igralce lahko računam. Za rezultat prevzemam odgovornost, saj tekme nisem vodil, da bi lovil boljši izid, zanimale so me druge stvari,« je povedal trener Čačić.

Mariborski strateg je pritrdil, da je nedavni odstop športnega direktorja Zlatka Zahoviča vplival na zbranost igralcev, vendar tega ni hotel vzeti kot izgovor za slabo predstavo v Grassu.

Viole na igrišču z igralci

Po koncu tekme so se mariborski nogometaši iztekli na zelenici stadiona v Strassu, kakšnih 50 predstavnikov Viol pa jih je na igrišču prekinilo med tekom. Očitno so jim namenili besede podpore, saj sta sledila aplavz in skandiranje: »En klub, ena čast!«

Deli s prijatelji