NOGOMET

Katanec zaskrbljen pred tekmo z Islandijo

Objavljeno 08. marec 2013 17.21 | Posodobljeno 08. marec 2013 17.22 | Piše: R. T., STA

Slovenska nogometna reprezentanca bo 22. marca nadaljevala kvalifikacije za SP 2014.

Srečko Katanec.

LJUBLJANA – Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je predstavil seznam 23 nogometašev, na katere bo računal na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2014 z Islandijo, ki bo 22. marca ob 18. uri v ljubljanskih Stožicah. V ekipi je ponovno tudi Milivoje Novaković, član japonske ekipe Omija Ardija.

V moštvu bo tudi drugi član Omije Zlatan Ljubijankić, zaradi kartonov pa bosta manjkala Andraž Kirm in Josip Iličić. »To je hendikep, vendar moram reprezentanco sestaviti tudi brez manjkajočih. Priložnost bodo dobili drugi, mlajši. Morali se bodo pokazati v najboljši možni luči. Ko sem prevzel reprezentanco, sem dejal, da želim videti všečen in borben nogomet. Skrbi pa me telesna pripravljenost nekaterih članov reprezentance,« je povedal Katanec.

Sredina igrišča bo oslabljena, obenem pa kar nekaj standardnih reprezentantov ne igra veliko v svojih klubih – na čelu s kapetanom Boštjanom Cesarjem. »Nisem zadovoljen s tem, kar se je dogajalo z našimi igralci po prijateljski tekmi z Bosno in Hercegovino. Gledam največ tekem naših, kar je mogoče, pa ni veliko videti, saj malo igrajo ali pa celo sedijo na klopi. Raje bi videl, da bi vsak član ekipe na najvišji možni ravni igral vsak teden vseh 90 minut. Meni bi bilo lažje, tako pa se bom moral prilagoditi okoliščinam. Obenem bomo igrali z zelo težkimi tekmeci z Islandije, ki igrajo po mojem okusu zelo dober nogomet, obenem pa nastopajo v zelo dobrih klubih. Zato si želimo, da bi imeli veliko podporo s tribun. Islandija igra zelo kompakten nogomet, vsi igralci igrajo v obrambi in zelo dobro prehajajo med posameznimi fazami igre. Na nekaj treningih se bomo morali nanje dobro pripraviti, nato pa igrati pametno, brez sreče pa tudi ne gre,« je menil Katanec.

Slovenija je doslej v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji prihodnje leto še pod vodstvom Katančevega predhodnika Slaviše Stojanovića v uvodnih štirih tekmah skupine E zbrala le tri točke in je predzadnja na lestvici, tri točke pa ima tudi zadnji Ciper. Islandija je s šestimi točkami mesto pred Slovenijo, na prvih treh mestih pa so Švica (10 točk), Norveška (7) in Albanija (6). Slovenija je proti Islandiji doslej odigrala dve tekmi in obakrat zmagala, prvič 7. februarja 1996 na Malti kar s 7 : 1, drugič pa 5. februarja 1998 v Limasolu s 3 : 2.

Vstopnice za nastop Slovenije z Islandijo so od danes že v prodaji in so po isti ceni, kot so bile za prijateljsko tekmo z BiH; do 18. marca bodo za odrasle po 18 evrov, v družinskem sektorju pa po 14 evrov ter po 9 evrov za otroke.

Seznam Slovenije za Islandijo:

vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Rio Ave), Jasmin Handanović (Maribor);
obrambni igralci: Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Anorthosis), Bojan Jokić (Chievo), Dominik Maroh (Köln), Aleksander Rajčević (Maribor), Andraž Struna (Cracovia), Marko Šuler (Legia Varšava);
vezisti: Armin Bačinović (Hellas Verona), Goran Cvijanović (Maribor), Kevin Kampl (Salzburg), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Palermo), Aleksander Radosavljević (Venlo), Aleš Mertelj (Maribor);
napadalci: Valter Birsa (Torino), Zlatko Dedić (Bochum), Dejan Lazarević (Modena), Tim Matavž (PSV), Zlatan Ljubijankić (Omija Ardija), Milivoje Novaković (Omija Ardija).
 

Deli s prijatelji