SEZNAM

Katanec z Iličićem, a brez Novakovića

Objavljeno 01. avgust 2013 16.48 | Posodobljeno 01. avgust 2013 16.48 | Piše: STA, D. P.

Selektor bo svoje varovance zbral kar v Turkuju v ponedeljek, 12. avgusta, do tekme s Finci pa bo Slovenija trenirala dvakrat.

Srečko Katanec.

LJUBLJANA – Slovenska nogometna reprezentanca začenja priprave na naslednji kvalifikacijski tekmi, ko varovance selektorja Srečka Katanca čakata reprezentanci Albanije in Cipra. Pred tem bodo Slovenci gostovali še v finskem Turkuju, kjer se bodo pomerili z domačo reprezentanco, Katanec pa bo na sever Evrope odpeljal 19 nogometašev.

Brez trojice

Kapetan Boštjan Cesar bo zaradi četrtega rumenega kartona v kvalifikacijah, ki ga je prejel v dvoboju z Islandijo v Reykjaviku, že drugič v tem ciklusu izpustil tekmo z Albanci. Zaradi tega selektor branilca italijanskega Chieva ni uvrstil na seznam za pripravljalno tekmo na Finskem, v Turku pa zaradi posebnosti pripravljalnega obdobja in kratkega reprezentančnega zbora ne bodo potovali še nekateri, sicer standardni člani reprezentance. Tako bosta na Japonskem ostala tudi Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić.

Menjali so klube

Potem ko je manjkal na Islandiji, se v reprezentanco vrača tudi Josip Iličić, ki je prestopil v Fiorentino, svoje klubske statuse pa je s prestopi v nova moštva uredilo še nekaj reprezentantov. Bojan Jokić je odšel v španski Villareal, Branko Ilić bo po novem nastopal v izraelskem Hapoelu iz Tel Aviva, Jasmin Kurtič je postal član novega italijanskega prvoligaša Sassuola, Vid Belec pa se je kot posojeni igralec Interja preselil v portugalski Olhanense. Novinec na reprezentančnem seznamu je igralec Maribora Željko Filipović, ki je z dobrimi igrami v slovenski prvi ligi in evropskih pokalih nase opozoril tudi selektorja Katanca.

Ker se bodo Slovenci s Finsko pomerili v Turkuju, časa za avgustovski zbor pa je relativno malo in so nogometaši zaradi priprav razkropljeni po različnih koncih, bo Katanec svoje varovance zbral kar v Turkuju v ponedeljek, 12. avgusta, do tekme s Finci pa bo Slovenija trenirala dvakrat.

Seznam igralcev:
vratarji:
Samir Handanović (Inter, Italija), Jasmin Handanović (Maribor), Vid Belec (Olhanense, Portugalska);
obrambni igralci:
Siniša Anđelković (Palermo, Italija), Mišo Brečko (Köln, Nemčija), Branko Ilić (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Bojan Jokić (Villareal, Španija), Dejan Kelhar (Kabala, Azerbajdžan), Dominic Maroh (Köln, Nemčija), Andraž Struna (Cracovia, Poljska);
zvezni igralci:
Valter Birsa (Genoa, Italija), Željko Filipović (Maribor), Josip Iličić (Fiorentina, Italija), Kevin Kampl (Red Bul Salzburg, Avstrija), Andraž Kirm (Groningen, Nizozemska), Rene Krhin (Bologna, Italija), Jasmin Kurtić (Sassuolo, Italija);
napadalca:
Zlatko Dedić (Dynamo Dresden, Nemčija), Tim Matavž (PSV Eindhoven, Nizozemska).

Deli s prijatelji