OBRAČUNA

Katanec vabi navijače v Stožice

Objavljeno 31. avgust 2013 11.17 | Posodobljeno 31. avgust 2013 11.17 | Piše: Rok Tamše

Slovenske nogometaše čakata tekmi z Albanijo in s Ciprom.

Srečko Katanec.

Slovenska nogometna reprezentanca bo septembra lovila zadnji vlak, ki jih morda popelje do drugega mesta v skupini C in dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Braziliji leta 2014. Selektorja Srečka Katanca in njegove izbrance čakata dvoboja z Albanijo 6. septembra v ljubljanskih Stožicah in 10. septembra s Ciprom v gosteh. Katanec je razkril seznam igralcev za omenjeni tekmi, na katerem tokrat ni napadalca Zlatka Dedića, saj je prednost dobil Roman Bezjak. »Vemo, kaj moramo storiti. Za nas prideta v poštev le zmagi. V lovu na drugo mesto nas ne zanima nič drugega. Tekma proti zelo čvrsti Albaniji bo zagotovo zanimiva in gledljiva. Za zmago pa potrebujemo tudi dodatno energijo s tribun. S tem se ustvari dodaten pritisk na nasprotnika in posledično tudi na sodnike, ki so nam v preteklosti že znali otežiti posel na domačem terenu. Če bo ozračje v Stožicah vsaj pol tako pozitivno kot na tekmah Maribora v Ljudskem vrtu, bo to super,« je Katanec še enkrat pozval navijače na pomoč. »Upam, da bodo vsi fantje prišli zdravi. Do zdaj nam nekatere stvari v kvalifikacijah niso šle na roko. Upam, da se bo to zdaj obrnilo nam v prid.«

Proti Albaniji zaradi rumenih kartonov ne bo smel igrati kapetan in glavni člen obrambne vrste Boštjan Cesar. »Seveda imam idejo, kdo naj bi ga nadomestil, toda fantje bodo na treningih pokazali, v kakšnem stanju so. Videli bomo, kdo me bo prepričal.« V zadnjih dneh odmeva prestop Valterja Birse v Milan. »Upam, da bo dovolj pameten in izkoristil to sanjsko priložnost. Sicer ne vem, ali bo ostal, toda zdaj je v trenažnem procesu Milana. Verjetno ga niso poklicali, da bi ga samo gledali. Vse je odvisno od njega samega,« pravi selektor.

Seznam

Seznam igralcev za tekmi z Albanijo in Ciprom – vratarji: Samir Handanović, Jasmin Handanović, Jan Oblak; branilci: Siniša Anđelković, Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Bojan Jokić, Dejan Kelhar, Dominic Maroh, Martin Milec, Andraž Struna; vezisti: Valter Birsa, Željko Filipović, Josip Iličić, Kevin Kampl, Andraž Kirm, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Aleš Mertelj; napadalci: Roman Bezjak, Zlatan Ljubijankić, Tim Matavž, Milivoje Novaković.

 

Deli s prijatelji