ANALIZA

Katanec: Urugvaj ni bil boljši od nas

Objavljeno 05. junij 2014 14.29 | Posodobljeno 05. junij 2014 14.33 | Piše: STA, R. T.

Selektor slovenskih nogometašev Srečko Katanec zadovoljen kljub porazu na prijateljski tekmi v Montevideu (0 : 2).

MONTEVIDEO – Nogometna reprezentanca Urugvaja, udeleženka letošnjega svetovnega prvenstva v Braziliji, je sicer premagala slovensko vrsto z goloma Edinsona Cavanija in Christiana Stuanija, a je bil selektor Srečko Katanec zadovoljen z igro svojih izbrancev.

»Urugvaj ni bil boljši v posesti ali priložnostih, ki bi si jih ustvaril skozi igro. In to tudi po naših petih menjavah. Tudi prvi gol je bil plod naše napake in dveh kakovostnih igralcev, ki sta to unovčila. Drugače pa smo imeli mi v prvem polčasu 'ohoho' položajev, iz katerih bi lahko iztržili več, tudi dva strela od daleč in eno res izjemno priložnost. Res sem zadovoljen, rezultat na prijateljskih tekmah pa zame res ni pomemben,« je dejal Katanec.

Selektor poudarja, da ekipa Oscarja Tabareza kljub slovitim nogometnim imenom, kot so Diego Forlan, Edinson Cavani, Christian Stuani, Diego Godin, Martin Caceres, Cristian Rodriguez, v igri ni bila boljša od njegove: »Tekme, ki jih igrajo Urugvajci, so vse podobne. Ne bi rekel, da je bil Urugvaj tudi v drugem polčasu kaj boljši, je pa tak občutek, ker smo jim podarili nekaj kotov in prostih strelov. Iz tega izhaja tudi ta občutek, da so 'ne vem, kaj'. Pri teh dolgih podajah pa se lahko zgodi marsikaj. So pa, seveda, to podrobnosti, ki jih moramo popraviti. To sem fantom že povedal.«

Katanec bo danes ob 23. uri po slovenskem času opravil nov trening, prvega na slovitem stadionu Monumental v Buenos Airesu, in sicer za sobotni dvoboj z Argentino, ki bo v La Plati.

Deli s prijatelji