ANGLEŽI FAVORITI

Katanec: Takoj podpišem, da jih pet ‘fašemo‘

Objavljeno 13. junij 2015 16.08 | Posodobljeno 13. junij 2015 16.08 | Piše: STA, K. K.

Selektor slovenske nogometne reprezentance pred nedeljsko kvalifikacijsko tekmo proti Angliji pravi, da so Angleži nesporni favoriti, da pa bodo sami poskusili izkoristiti svoje priložnosti.

Pred dnevi se je še bolj približal abrahamu

LJUBLJANA – Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec pred nedeljsko kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji pravi, da so Angleži nesporni favoriti, da pa bodo sami poskusili izkoristiti svoje priložnosti. Poudarja pa, da bo razočaran samo, če si fantje ne bodo upali igrati. »Kot sem rekel že pred prvo tekmo ... Razočaran bom samo, če si ne bomo upali igrati. Če bo napak 50 odstotkov manj kot v Londonu, bo to spektakel. Takoj podpišem, da jih pet 'fašemo', pa da igramo in nas ni strah. Le tako lahko naredimo preskok v igri,« pravi Katanec, ki ima še eno dilemo glede postave (za dve mesti kandidirajo Kevin Kampl, Josip Iličić in Valter Birsa).

Nogomet ni košarka

Ne glede na to, koga bo poslal na igrišče, pa poudarja, da so Angleži nesporni favoriti. »Če bi bil to kakšen drug šport, na primer košarka, bi rekel, da je 90 : 10 zanje. Nogomet je pa drugačen šport in je marsikaj mogoče,« upov ne izgublja selektor, ki meni, da bodo vseeno imeli tekmeci več žogo v posesti. »Ker so pač Angleži, so kakovostna reprezentanca. Mi pa bomo poskusili v posameznih fazah igre izkoristiti svoje priložnosti. Te bomo zagotovo imeli. Zdaj pa je od individualne kakovosti odvisno, ali bomo to unovčili ali ne,« meni Katanec in dodaja, da se veseli polnega stadiona in podpore.

Opozarja pa, da ne gre zavajati javnosti o (ne)moči Anglije: »Pa napišite, koliko je proračun angleške in koliko slovenske zveze, kakšna je tržna vrednost angleških in slovenskih igralcev ... Imamo kakovost, imamo pa tudi nekatere slabše strani. Marsikaj se mora sestaviti, da pridemo do ugodnega rezultata.«

Odločilne zadnje tri

Začudeno je nadaljeval, da je prebral, da angleška vrsta nima zvenečih imen. »Sem pa tudi prebral, da Raheema Sterlinga prodajajo za 60 milijonov evrov. Enega igralca! Torej ne zavajati ljudi, ki bodo prišli na stadion. Vedeti morajo, kaj gledajo. Marsikaj se mi je že zgodilo v tej lepi Sloveniji. Ljudje marsikaj pričakujejo, ker marsikaj preberejo. Kaj pa je realno, bomo pa videli,« je povedal Katanec in sklenil, da kakor koli se izteče, dvoboj proti Angliji ne bo odločilen.

»Ali jutri zmagamo ali ne, zadnje tri tekme bodo odločale o uvrstitvi na EP. V nedeljo je za nas tekma, na kateri se bodo lahko naši igralci primerjali z najboljšimi na svetu. Poskusili pa bomo do zadnjih treh tekem priti v boljšem položaju, kot smo zdaj.«

Deli s prijatelji