NAPOVED

Katanec: Pričakujem, da Jojo eksplodira

Objavljeno 17. marec 2015 11.29 | Posodobljeno 17. marec 2015 11.29 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: Josip Iličić

V reprezentanci je spet Josip Iličić, ki jeseni ni bil na isti valovni dolžini s šefom.

Sedemindvajsetletni Josip Iličić je odigral 26 tekem za Slovenijo in dosegel en zadetek.

Zimskega reprezentančnega premora za nogometaše bo kmalu konec. Selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec je razkril, na koga računa za obračun s San Marinom v kvalifikacijah za euro 2016, ki bo v petek, 27. marca, v ljubljanskih Stožicah. Da, na seznamu je spet Josip Iličić, ki se je jeseni razkačeno odzval na odločitev Katanca, ki ga ni uvrstil na svoj seznam. Zdaj je bojna sekira že zakopana. »Ne bom komentiral teh stvari. Nobenega nisem odpisal. Jojo je nazaj, ne bi pa razlagal, kaj, zakaj, kako... Ker sploh ni pomembno,« je najprej dejal Katanec in dodal: »Pričakujem, da bo dal največ, kar lahko da v tem trenutku. Ne bi razpredal. Z reprezentanti se bom pogovoril, kar se vedno. Vedo, kaj od njih pričakujem, tudi od Joja. Da eksplodira, da začne kazati to, kar se od njega pričakuje.«

Ve se, kdo je izraziti favorit v marčevski tekmi, a Srečko Nacionale poudarja: »Današnji nogomet nam kaže, da na nobenega ne smemo gledati kot na eksota. Vsi se znajo postaviti in braniti. Če nisi stoodstoten, lahko imaš probleme. Mnogi menite, da je ta tekma že rešena. Toda ni. Rešena bo, ko bomo dali gol, dva, tri. Naši reprezentanti v večini igrajo v klubih, kjer se obnašajo drugače, kot se bodo morali na tekmi proti San Marinu ali pozneje proti Estoniji. Moštva se namreč zaprejo, postavijo na 30 metrov od svojih vrat, kjer bomo potrebovali tudi dobre individualne akcije v napadu. Naši fantje pa so navajeni, da se v 95 odstotkih klubskih tekem branijo.« Zaradi poškodb tokrat manjkajo Nejc Pečnik, Zlatan Ljubijankić in Bojan Jokić. Šef se bo z izbranci srečal 23. marca na Brdu pri Kranju, do tekme je predvidenih pet treningov. A San Marino je le prvi letošnji tekmec, junija bo v Ljubljani gostovala Anglija, septembra bodo Katančevi igrali proti Švici v gosteh in z Estonijo v glavnem mestu. Oktobra sta na programu Litva v Mariboru in San Marino v gosteh. Prvi cilj Slovenije je osvojitev tretjega mesta v skupini E, ki prinaša dodatne kvalifikacije.

Dva debitanta v Katar

Selektor Srečko Katanec je v nacionalno moštvo prvič povabil vratarja Domžal Nejca Vidmarja. Morda bo zdaj kakšno minuto igre le ujel Benjamin Verbič iz Celja, ki je zaradi poškodbe novembra ostal brez preizkušnje na prijateljski tekmi s Kolumbijo. Seznam reprezentantov – vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid), Nejc Vidmar (Domžale); branilci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Dominic Maroh (Köln), Martin Milec (Standard Liege), Petar Stojanović (Maribor), Andraž Struna (Giannina); vezisti: Željko Filipović (Maribor), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia Dortmund), Andraž Kirm (Omonia), Jasmin Kurtić (Fiorentina), Dejan Lazarević (Sassuolo), Aleš Mertelj (Maribor), Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir), Benjamin Verbič (Celje); napadalci: Robert Berić (Rapid Dunaj), Valter Birsa (Chievo), Milivoje Novaković (Nagoya Grampus). Le za prijateljsko tekmo s Katarjem 30. marca v Dohi bodo v izbrani vrsti tudi Roman Bezjak (Ludogorec Razgrad), Tim Matavž (Augsburg) ter debitanta Luka Krajnc (Cesena) in Nik Omladič (Eintracht Braunschweig). 

Deli s prijatelji