REPREZENTANCA

Katanec preizkuša igralce, kapetana še ni razkril

Objavljeno 05. februar 2013 15.53 | Posodobljeno 05. februar 2013 15.55 | Piše: STA, R. T.

Slovenski nogometaši se pripravljajo na prijateljski dvoboj z BiH, ki bo jutri ob 18h v Stožicah.

Srečko Katanec.

BRDO PRI KRANJU – Novi selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je dan pred prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino na Brdu pri Kranju še enkrat poudaril, da na tekmi ne bo v ospredju izid, bolj ga zanima, kako deluje ekipa, ki jo že v kratkem čaka kvalifikacijska tekma za SP proti Islandiji. Prvi občutki so pri Katancu zelo pozitivni.

Informacije za dvoboj z Islandijo

Selektor je bil dan po prvem treningu na novinarski konferenci vidno sproščen: »Vse je v redu, fantje so opravili trening, kot je to normalno. Občutki so pozitivni, a delo z ljudmi je, seveda pod narekovaji, vedno težko. Spoznavamo se, a ekipe se spoznavajo leta in leta. Vse je v redu in tekmo bomo poskušali odigrati na najboljši mogoč način, brez rezultatske obremenitve. Igralci naj se pokažejo v najboljši luči, da bomo jaz in člani mojega štaba do tekme z Islandijo dobili informacijo v kakšni kondiciji so, kar je bistvenega pomena.«

Navijačem polepšati dan

Stadion v Stožicah bo ob vrnitvi najuspešnejšega slovenskega selektorja poln. »Veseli me, da bo poln že na prijateljski tekmi. Upam, da bomo navijačem lahko polepšali dan, če ne rezultatsko, pa vsaj z borbeno in všečno igro. Želim pa si, da bi bilo vzdušje na stadionu pozitivno. Izid res ni pomemben. Če bo tako kot v mojem prvem selektorskem mandatu na slovenski klopi, ko sem prvo izgubil, nato pa smo naredili rezultate, to podpišem takoj.«

Veliko vprašanj

Ljubljančan ne skriva, da ima ob vrnitvi na selektorsko mesto tudi sam veliko vprašanj, odgovorov pa v 15 minutah uigravanja na treningu ni dobil. »Tega se na da primerjati s tekmo. Ritem v teh 15, 20 minutah je močnejši kot na tekmi. Tam bomo videli, kje smo, kako razmišljajo igralci. Na tekmi bodo situacije, ki jih bodo morali reševati igralci sami. Mi vsega ne moremo predvideti. Tudi jaz bom radoveden, da vidim, kako delajo, reagirajo in v kakšni kondiciji so,« pravi Katanec. Tudi o začetni enajsterici bo razmišljal šele po današnjem treningu, slovenski nogometaši pa so si že ogledali posnetke nasprotnika.

Kapetan še neznanka

Neznanka dan pred tekmo ostaja tudi, kdo bo kapetan slovenske vrste. »To ni bistvenega pomena. Fantje bodo spoštovali mojo odločitev. Imamo težave na igrišču in te moramo rešiti, ne pa, kdo je kapetan. Če mi vi poveste kapetana, da bomo zmagovali, mi ga povejte, pa bo kapetan. Javnosti to ne zanima, javnost želi videti dober nogomet. Na tekmi ljudje ne gledajo, kdo ima na roki trak, ampak kaj igralci delajo z žogo,« je še povedal Katanec.

Deli s prijatelji