NOGOMET

Katanec poziva navijače za nove zmage

Objavljeno 30. avgust 2013 17.47 | Posodobljeno 30. avgust 2013 17.54 | Piše: STA, R. T.

Pred slovensko nogometno reprezentanco sta tekmi z Albanijo in Ciprom v kvalifikacijah za SP v Braziliji 2014.

Srečko Katanec.

LJUBLJANA – Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v Ljubljani objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prihodnjih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo 2014. Na seznamu za tekmi z Albanijo 6. septembra v Stožicah in 10. septembra na Cipru ni izkušenega napadalca Zlatka Dedića.

»Dedića tokrat ni zraven, ker v takšnem sistemu, kot ga igramo zdaj, verjetno ne bi dobil priložnosti. Zato je boljše, da pokličem katerega izmed mlajših, da ga vidim tudi na treningih, ker bomo morali počasi začeti vključevati nove moči. Ni pa nikjer rečeno, da ga ne bo na naslednji akciji,« je pojasnil Katanec in se ozrl na prihajajoči tekmi, na katerih je cilj en sam.

Potrebujejo polne Stožice in zmago

»Čakata nas dve tekmi, vemo, kaj moramo narediti. Potrebujemo šest točk, potrebujemo polne Stožice, potrebujemo dodatno energijo. Prišli smo v položaj, v katerem nam točka ne pomeni nič, a tudi drugi v skupini morajo zmagovati. Če ne bomo zmagovali, potem iz te naše skupine niti drugouvrščena ekipa ne bo napredovala, ker bo imela premalo točk. Tekma z Albanijo bo zanimiva in gledljiva ravno zaradi imperativa zmage na obeh straneh,« je nadaljeval slovenski selektor, ki bo na treningih moral poiskati rešitev za odsotnost kaznovanega branilca Boštjana Cesarja na tekmi z Albanci.

Albanci z močnim nabojem

Albanci so po Katančevem mnenju spoštovanja vredni. »Fizično so dobro pripravljeni, igrajo agresivno, če ne bomo mi na isti ravni z agresivnostjo, s kompaktnostjo, potem bodo težave. Imamo željo, naboj, toda če ne bomo pravi, potem tudi nismo za SP. Ima pa tudi albanska vrsta nekaj slabosti, analizirali smo jih. Toda nam je lahko filozofirati o tem, kaj in kako igrati ... Vse to vemo, vendar morajo igralci to realizirati,« meni Katanec, ki je tokrat dobršen del novinarske konference namenil tudi klicu k navijaški podpori.

Da bi bilo kot v Mariboru

»Ne bi rad videl, da se ponovi tekma z BiH, ko je bila polovica njihovih navijačev. Tudi Albancev bo polno, njihovi navijači so na Norveškem prav renčali in jim dali dodatno energijo. Potem imaš tudi srečo. Vse gre eno z drugim. Če imaš naboj, če tekmec dela neumnosti ... Imamo še nekaj možnosti za SP, ampak brez podpore ... Bil sem na tekmah v Mariboru, dejansko bi si želel, da bi bilo v Stožicah tako kot v Mariboru. Če bo vsaj približno tako vzdušje, bo za nas v redu,« je končal Katanec.

Slovenska vrsta se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju.

Vratarji: Samir Handanović (Inter), Jasmin Handanović (Maribor), Jan Oblak (Benfica).

Branilci: Siniša Anđelković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Hapoel Tel Aviv), Bojan Jokić (Villarreal), Dejan Kelhar (Kabala), Dominic Maroh (Köln), Martin Milec (Maribor), Andraž Struna (PAS Janina).

Zvezni igralci: Valter Birsa (Milan), Željko Filipović (Maribor), Josip Iličić (Fiorentina), Kevin Kampl (Red Bull Salzburg), Andraž Kirm (Groningen), Rene Krhin (Bologna), Jasmin Kurtić (Sassuolo), Aleš Mertelj (Maribor).

Napadalci: Roman Bezjak (Ludogorec Razgrad), Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija), Tim Matavž (PSV Eindhoven), Milivoje Novaković (Omiya Ardija).

Deli s prijatelji