KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016

Katanec izbral reprezentanco za spektakel z Anglijo

Objavljeno 01. junij 2015 16.01 | Posodobljeno 01. junij 2015 16.01 | Piše: STA, S. U.

Na Katančevem seznamu ni Petra Stojanovića, bočni branilec Maribora bo manjkal zaradi operacije nosu.

Po petih krogih v skupini E je na prvem mestu Anglija s 15 točkami, druga je Slovenija z devetimi, toliko točk je zbrala tudi Švica.

LJUBLJANA – Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam igralcev za tekmo z Anglijo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Franciji, ki bo 14. junija v Ljubljani. Na Katančevem seznamu ni Petra Stojanovića, bočni branilec Maribora bo manjkal zaradi operacije nosu.

Po petih krogih v skupini E je na prvem mestu Anglija s 15 točkami, druga je Slovenija z devetimi, toliko točk je zbrala tudi Švica, a je tretja zaradi slabše razlike v golih. S šestimi točkami je četrta Litva, Estonija na petem mestu je zbrala štiri točke, San Marino ostaja pri eni.

Na Katančevem seznamu so naslednji igralci

– vratarji: Samir Handanović (Inter), Jan Oblak (Atletico Madrid) in Nejc Vidmar (Domžale);- branilci: Siniša Andželković (Palermo), Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Branko Ilić (Partizan), Bojan Jokić (Villarreal), Martin Milec (Standard Liege), Miral Samardžić (Rijeka) in Andraž Struna (PAS Giannina)
– zvezni igralci: Valter Birsa (Chievo), Josip Iličić, Jasmin Kurtić (oba Fiorentina), Kevin Kampl (Borussia Dortmund), Andraž Kirm (Omonia), Dejan Lazarević (Sassuolo), Aleš Mertelj (Maribor), Nejc Pečnik (Jef United), Rajko Rotman (Basaksehir Carigrad) in Benjamin Verbič (Celje)
– napadalci: Robert Berič (Rapid Dunaj), Zlatan Ljubijankić (Urawa) in Milivoje Novaković (Nagoya)

 

Deli s prijatelji