EVROPSKA LIGA

Kapetan Guberac: Drago bomo prodali svojo kožo

Objavljeno 16. julij 2015 14.24 | Posodobljeno 16. julij 2015 14.24 | Piše: Rok Tamše

Danes ob 19. uri prva tekma 2. kroga kvalifikacij za EL med Luko Koper in Hajdukom.

Kapetan Luke koper Ivica Guberac in soigralci so se zavzeto pripravljali na obračun s Hajdukom. Foto: Aleš Černivec

Ni kaj, naravnost peklensko bo danes od 19. ure naprej na stadionu Bonifika v Kopru. Že dejstvo, da se Luka Koper bori v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo, razvnema strasti Primorcev. Vse skupaj pa dodatno podžiga še sloviti tekmec, kultni hrvaški klub Hajduk iz Splita. Prekletstvo montažnih tribun onemogoča, da bi si danes tekmo v živo ogledalo več kot zgolj 2500 privržencev nogometa. Zaradi tega je gostujočim navijačem namenjenih zgolj 130 vstopnic, preostali se morajo znajti po svoje. Iz Dalmacije so napovedali prihod 2000-glave čete temperamentnih podpornikov Hajduka, ki se bodo v večini razporedili po koprskih lokalih in trgih. Takšnega nogometnega utripa na Obali še ni bilo.

Kaj pa slačilnici oziroma igrišče? V koprskem taboru so zadovoljni, da si je po napadu angine dobro opomogel osrednji branilec Denis Halilović, tako da bo trener Rodolfo Vanoli imel na voljo najmočnejšo možno zasedbo. Šlo bo za zahtevno taktično nadigravanje, previdna Luka Koper proti poletnemu, razigranemu in s samozavestjo nabitemu Hajduku. »Doma ne smemo prejeti gola. Mnogi pravijo, da je današnji Hajduk le bleda senca nekdanjega velikana, a ste v nedeljo lahko videli, da je tudi bogati Dinamo imel velike težave s splitskimi mladci. Talentov na Poljudu nikoli ni manjkalo in tudi v tej ekipi jih je kar precej. Zaradi njegove preteklosti in polnih klubskih vitrin vlogo favorita prepuščamo Hajduku. Naj pa vedo, da bomo svojo kožo zelo drago prodali,« odločno sporoča kapetan kanarčkov Ivica Guberac.

V 1. krogu kvalifikacij za EL in omenjenem velikem hrvaškem derbiju proti Dinamu je v dresu Hajduka blestel kamerunski napadalec Franck Ohandza, ki je imel včeraj težave na treningu pred odhodom v Slovenijo in naj bi izpustil današnji dvoboj. Sicer pa drži, da imajo Splitčani v svojih vrstah celo kopico izjemno talentiranih mladcev, ki pa jih morajo prehitro prodati na tuje, da bi klub sploh lahko preživel. Trenutno sta v ospredju komaj 17-letni Nikola Vlašić, brat slovite skakalke v višino Blanke Vlašić, in njegov vrstnik Andrija Balić. Gre za izjemna talenta hrvaškega nogometa, po zadnjih namigovanjih je prvak evropske lige Sevilla pripravljen za Balića odšteti šest milijonov evrov odškodnine. Oba mladca igrata v zvezni vrsti, naravnana pa sta zelo ofenzivno. Od izkušenih igralcev je v dvoboju z Dinamom blestel defenzivni vezist, Brazilec Jefferson, medtem ko obrambna vrsta Hajduka, vključno z bočnima igralcema, velja za šibki člen ponosa Dalmacije. Sicer pa je osnovni cilj obeh ekip ne prejeti zadetka, zaradi česar bi lahko bili prikrajšani gledalci. Tekmo desetletja, kakor ji pravijo v pristaniškem mestu, bo sodil Poljak Bartosz Frankowski

Deli s prijatelji