REPREZENTANCA

Kapetan Cesar: Moramo prebiti bunker San Marina

Objavljeno 25. marec 2015 16.14 | Posodobljeno 25. marec 2015 16.15 | Piše: Rok Tamše

V taboru slovenske nogometne reprezentance se pripravljajo na petkovo zmago.

Boštjan Cesar nasmejan pričakuje obračun s San Marinom. Foto: Marko Feist/Novice

Najboljši slovenski nogometaši se na Gorenjskem pripravljajo na petkov obračun z izbrano vrsto San Marina v kvalifikacijah za euro 2016 v Franciji. Ker je osvojitev novih treh točk obveza, ni prostora za lahkomiselnost in bolj sproščen pristop. Tokrat je prvič vabilo v izbrano vrsto dobil tudi mladi branilec italijanskega prvoligaša Cesene Luka Krajnc. Dvajsetletni štoper skokovito napreduje v zahtevni serie A, kjer se v obrambni igri goji fanatična taktična disciplina. Zdaj ga želi na treningih pobliže spoznati tudi selektor Srečko Katanec. »Vsak mlad igralec si želi enkrat nastopiti v dresu reprezentance. Selektorju se zahvaljujem za vpoklic, upam, da bom upravičil njegovo zaupanje. Ko sem prejel vabilo, sprva sploh nisem mogel verjeti. Seveda sem bil zelo vesel. Zdaj nameravam izkoristiti priložnost, ki se mi je ponudila,« je na Brdu dejal Krajnc, ki je iz tekme v tekmo bolj samozavesten, na reprezentančni zbor na Brdu pa prav tako ni »padel z neba«: »Nekatere igralce poznam iz Maribora, druge iz italijanske lige. Vsi so super fantje, verjamem, da me bodo dobro sprejeli ter da se bom dobro vključil v ekipo.« S Kranjcem slovenska izbrana vrsta dobiva novega kandidata, ki bi lahko pomenil svežo kri v osrčju obrambe. Tu ima Katanec ta čas na izbiro same izkušene igralce: kapetana Boštjana Cesarja (32 let), Branka Ilića (32), Dominica Maroha (28) in Sinišo Anđelkovića (29).

V zadnjih dneh so potihnile vesti o uporu in stavki reprezentantov San Marina, ki so napovedovali celo bojkot tekme v Sloveniji, če ne bodo našli skupnega jezika z vodstvom zveze. Igralci bi radi višje denarno nadomestilo za igranje v izbrani vrsti. Za prijateljsko tekmo z Liechtensteinom, ki jo bodo odigrali štiri dni po dvoboju v Ljubljani, naj bi vsak igralec prejel 60 evrov, kar se jim zdi odločno premalo. »Ne vem točno, kakšne težave imajo. Želim si, da pridejo in da odigramo tekmo,« sporoča slovenski kapetan Cesar, ki bo odigral že rekordno 82. tekmo za Slovenijo. »Vemo, da potrebujemo tri točke. Verjamem, da bomo odigrali dobro, ker se bomo dobro pripravili na tekmeca. Jasno je, da bo San Marino igral bunker. Moramo ga prebiti in doseči zadetek. Če se nam bo odprlo, lahko dosežemo tudi več golov, a na koncu bodo pomembne tri točke. Spodrsljaja si sploh ne moremo privoščiti,« pravi eden izmed stebrov obrambe italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone.


Paketi San Marino in Anglija

Paketi vstopnic za petkovo tekmo s San Marinom in obračun z Anglijo, ki bo 14. junija prav tako v Stožicah, so še na prodaj. Za ogled obeh tekem boste odšteli 50 evrov (vstopnica 1. kategorije) ali 40 evrov (vstopnica 2. kategorije). Na voljo so tudi paketi za družinski sektor, kjer je cena za odrasle 40 evrov, za otroke do 14. leta pa 22 evrov. Vstopnice so na prodaj na spletni strani www.nzs.si, uradni prodajalni NZS na Mestnem trgu v Ljubljani, na www.eventim.si in prodajnih mestih Eventima ter v izbranih Mercatorjevih supermarketih in poslovalnicah M holidays. 
 

 

Deli s prijatelji