SLOVENSKI POKAL

Kanarčki v Domžalah 
finalno zažvrgoleli

Objavljeno 23. april 2015 10.00 | Posodobljeno 23. april 2015 10.00 | Piše: M. U.

Luka Koper je z domžalskim remijem zaplula v finale slovenskega pokala.

V domžalsko-koprskem ruvanju ni bilo zmagovalca, zaradi zmage na prvi tekmi pa so se veselili nogometaši z Obale. Foto: Igor Zaplatil/Delo

Luka Koper se je uvrstila v finale nogometnega pokala Slovenije, kjer bo lovila svojo tretjo lovoriko. Na povratni polfinalni tekmi ji je pri Domžalah uspelo odigrati neodločeno tekmo (1:1), uvodni dvoboj doma pa je koprsko moštvo dobilo z 1:0. Sklepna tekma med Luko Koprom in Celjem bo 20. maja prav na koprski Bonifiki, Celjani pa bodo tam poskušali osvojiti svoj drugi pokalni naslov. Tekmeca sta se v finalu merila že leta 2006, zmagal je Koper.

Pred povratno tekmo leta tako za domžalsko kot koprsko moštvo je trener Domžal Luka Elsner svoje varovance odpeljal celo v osamitev oziroma karanteno. To pa so očitno imeli tudi gledalci, v športnem parku se jih je zbralo le približno tristo. Gostitelji so prvič pošteno zagrozili v 5. minuti; Slobodan Vuk je po predložku v kazenski prostor udaril z glavo, žoga pa je mimo leve vratnice odletela z igrišča. V 13. minuti je Juninho ustrelil z razdalje, koprski vratar Vasja Simčič pa je žogo s spretno parado potisnil iz igre. Domžalčani so imeli v igri še naprej pobudo, ritem igre v prekrasnem spomladanskem vremenu ni bil kaj posebno pretiran, ekipa z Obale pa se je pričakovano osredotočila le na branjenje svojih vrat. Koprski kanarčki, tokrat v belih dresih, so poskusili v 30. minuti; po prostem strelu je Mitja Lotrič okroglo usnje zmogel poslati le čez domača vrata. Brezkrvna igra obeh enajsteric se je nadaljevala, Elsnerjevi varovanci pa so neuspešno poskušali prebiti bunker, ki ga je zaukazal koprski trener Rodolfo Vanoli. Uspevali so jim le nevarni poskusi z udarci od daleč; v 38. minuti je znova zapretil Brazilec Juninho, Simčič pa se ni dal presenetiti. Slobodan Vuk se ni proslavil v 44. minuti, saj se je po talnem predložku z desne strani po odbiti žogi v kazenskem prostoru znašel neoviran, a je nespretno udaril čez vrata.

Le zadetka

Tudi v drugem polčasu smo gledali kopijo igre iz prvega dela. Gostitelji so neuspešno napadali, trenerjev italijanski recept za trdno koprsko obrambo pa se je izkazoval za praktičnega. Nogometaši z obeh strani so bili v polpriložnostih pred nasprotnimi vrati sila nerodni, žoge so kot za stavo švigale mimo uokvirjenega prostora za zadetek. V 61. minuti pa šok za Domžale: v kazenski prostor je iz prekinitve igre priletel predložek z desne, Denis Halilović, nekdanji igralec domžalskega kluba, pa je pred prvo vratnico žogo z glavo preusmeril v daljši kot vratarja Nejca Vidmarja. Pet minut pozneje je domači Francoz Benjamin Morel zagrozil iz prostega strela, Simčič je bil pazljiv, bil pa je nepazljiv v 69. minuti, s strelom z desnico s približno 25 metrov ga je presenetil Matic Črnic. Do konca se izid ni več spremenil in nogometaši Luke Koper so tako zapluli v domači pokalni finale.

Deli s prijatelji