LIGA PRVAKOV

Kampl na Camp Nouu podoživljal mrk iz Basla

Objavljeno 01. oktober 2015 13.42 | Posodobljeno 01. oktober 2015 13.42 | Piše: R. T.

V nogometni ligi prvakov pri Bayerju obžalujejo poraz v Barceloni.

Kevin Kampl

Joj, kako blizu zelo odmevne zmage je bil spet slovenski reprezentant Kevin Kampl z Bayerjem iz Leverkusna, ko je na kultnem stadionu Camp Nou proti Barceloni imel v rokah vodstvo 1:0 do 80. minute (v 22. minuti je zadel Kyriakos Papadopoulos). Zasuk za domačo zmago z 2:1 se je zgodil po zadetkih Sergija Roberta in Luisa Suareza v dveh minutah (80. in 82.). Če ne drugače, se je Kamplu vsaj za trenutek v misli prikradel septembrski poraz Slovenije proti Švici v Baslu v kvalifikacijah za euro 2016, ko so s soigralci v zadnjih 14 minutah tekme zapravili vodstvo z dvema zadetkoma in izgubili s 3:2. Kampl je imel proti Barceloni eno, ne ravno idealno priložnost za zadetek, sicer pa je bil v igri zelo aktiven, borben in je lepo zaposloval soigralce v napadu ter tudi garal v obrambi. Javier Hernandez Chicharito je celo imel na nogi vodstvo za 2:0, a je neoviran žogo poslal visoko prek vrat gostiteljev. »Zelo smo razočarani. Če ne daš zadetka, ga pogosto nato prejmeš. Tako se pogosto dogaja v nogometu,« je obžaloval Kampl.

Poškodba Inieste, kritični navijači

Izkazalo se je, da je Barcelona brez Lionela Messija (zaradi poškodbe kolena bo odsoten vsaj do konca novembra) precej bolj ranljivo moštvo kot z njim. Da bi bile težave za blaugrano še večje, je moral sredi drugega polčasa zaradi poškodbe desne stegenske mišice v slačilnico kapetan in glavni ideolog igre Andres Iniesta (bojijo se tritedenske odsotnosti). Trener Luis Enrique je bil igralcem bolj hvaležen za vero v zmago, borbenost in psihološko trdnost kot za samo igro, čeprav je Barça spet imela večjo posest žoge in je silovito pritiskala proti nemškim vratom. »Dobili smo še drugo tekmo brez Lionela Messija. Bayer je igral na vrhunski ravni, v prvem polčasu smo imeli veliko problemov, v drugem smo igrali bolje. To moštvo si pri navijačih zasluži več kredita. Ko je bila zmaga v žepu, nismo potrebovali njihove podpore, potrebovali smo jo pri zaostanku z 0:1. Potrebujemo podporo vseh. Rad bi, da bi bila atmosfera nekoliko drugačna,« se je pridušal strateg evropskega in španskega prvaka.

Njegov kolega Roger Schmidt je odlično pripravil taktiko za bitko v srcu Katalonije, toda... »Seveda smo žalostni, saj smo odigrali odlično tekmo. Zaslužili smo si točko proti najboljši ekipi na svetu na njenem stadionu. Tudi brez Messija je to super ekipa. Branili smo se s strastjo. Barcelona si je na koncu zaslužila zmago, saj je dvakrat zadela, toda vseeno sem zelo ponosen na predstavo svojih fantov, zato jim čestitam. Na koncu smo bili že kar izčrpani. Morda zato, ker smo v desetih dneh odigrali štiri tekme,« je Schmidt našel razlog za usodni padec moštva v končnici tekme.

Sicer so v torkovem večeru favoriti polagali orožje kot po tekočem traku. Roma je izgubila v Belorusiji proti Bate Borisovu, potem ko je bilo že po pol ure igre 3:0 za gostitelje. Trener Chelseaja Jose Mourinho je gostoval pri Portu, s katerim je osvojil svojo prvo ligo prvakov, in izgubil z 2:1. Vratar Porta Iker Casillas je opravil rekordni 152. nastop v ligi prvakov. Londonski Arsenal je doma senzacionalno izgubil z Olympiakosom z 2:3. Münchenski Bayern je s tremi goli Roberta Lewandowskega ter po enim Douglasa Coste in Maria Götzeja zagrebški Dinamo domov poslal s petardo.

 

Samo Bayern in Zenit z dvema zmagama

Izidi torkovih tekem 2. kroga v ligi prvakov – skupina E: Barcelona : Bayer Leverkusen 2:1, Bate Borisov : Roma 3:2, vrstni red: Barcelona 4 točke, Bayer 3, Bate Borisov 3, Roma 1; skupina F: Bayern : Dinamo Zagreb 5:0, Arsenal : Olympiakos 2:3; vrstni red: Bayern 6 točk, Olympiakos 3, Dinamo Zagreb 3, Arsenal 0; skupina G: Maccabi Tel Aviv : Dinamo Kijev 0:2, Porto : Chelsea 2:1, vrstni red: Dinamo Kijev 4 točke, Porto 4, Chelsea 3, Maccabi Tel Aviv 0; skupina H: Lyon : Valencia 0:1, Zenit Sankt Peterburg : Gent 2:1; vrstni red: Zenit 6 točk, Valencia 3, Gent 1, Lyon 1.

 

Deli s prijatelji