PRESTOP

Kampl? Kot spuščen z verige

Objavljeno 05. november 2014 16.03 | Posodobljeno 05. november 2014 16.03 | Piše: R. T.

Slovenskemu nogometnemu reprezentantu se obeta prestop v Nemčijo.

Kevin Kampl žanje spoštovanje tekmecev in potencialnih delodajalcev. Foto: Reuters

V teh dneh si z enim najvidnejših slovenskih nogometnih reprezentantov, Kevinom Kamplom, razbijajo glavo v Zagrebu. Da, prav ste slišali, v hrvaški prestolnici, saj bo Kampl tam jutri gostoval s svojim Red Bull Salzburgom v evropski ligi. Moč avstrijskega prvaka je Dinamo občutil že na Solnograškem, kjer je izgubil s 4:2, modre pa je povsem zmedla prav igra slovenskega asa, ki je gradil igro svojega moštva, prodiral po obeh straneh, podajal za zadetke... Skratka, bil je nerešljiva uganka za hrvaške šampione. Pred novim obračunom je nanj posebej opozoril Arijan Ademi, Dinamov makedonski reprezentant: »Kampl gradi igro, toda igra na desnem boku. Zamislite si, kako je videti, ko gre z desnega boka nazaj na položaj zadnjega vezista in začne akcije. Potem krene na levo stran pa spet vse od začetka. Kot da bi ga spustili z verige, povsod ga je polno, levo, desno, v sredini... Pa kaj je to?« Kolega iz Sportskih novosti ga je vprašal še, kako naj potem ustavijo neugodnega Kampla, Ademi pa je odgovoril: »Ne igra tako, da bi ga lahko čuval samo en igralec. Ne moreš ga stalno spremljati, saj križari po celem igrišču. Najboljša rešitev je, da se mu ob prihodu na našo polovico vsi povsem posvetimo. Tako ga lahko ustavimo.«

Morda si večjih komplimentov Kampl niti ne bi mogel zamisliti. Vse to je seveda fantastična vest tudi za selektorja Srečka Katanca, ki bo seznam igralcev pred kvalifikacijsko tekmo za euro z Anglijo objavil ta petek, dvoboj v Londonu pa bo 15. novembra ob 18. uri. Vezist Salzburga in Slovenije pa ni zadovoljen le zaradi dobre serije jesenskih iger in bližnjega nastopa na kultnem Wembleyju. Veseli ga tudi dejstvo, da so se v klubu sprijaznili s tem, da je prerastel avstrijsko ligo, tako da ga bodo najpozneje ob koncu sezone spustili v močnejše tekmovanje. Tako se zna zgoditi, da bo Kampl okrepil Leipzig, če se bo ta seveda uvrstil v elitno nemško bundesligo. Tako kot Salzburg tudi Leipzig lastniško obvladuje avstrijski koncern Red Bull, oba kluba imata celo skupnega športnega direktorja v Ralfu Rangnicku. Poslovni interes je torej jasen, le da se mora Leipzig – ta čas tretji v drugi bundesligi – še prebiti v prvoligaško druščino. Skupaj s Kamplom naj bi v Nemčijo odšel tudi brazilski vezist Andre Ramalho.

 

Vstopnice za tekmo s Kolumbijo že na voljo

Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da so že v prodaji vstopnice za prijateljsko tekmo med Slovenijo in Kolumbijo, ki bo 18. novembra ob 18. uri v ljubljanskih Stožicah. Cena vstopnice je enotna – 15 evrov, nekoliko nižja cena pa bo veljala za družinski sektor (12 evrov) ter za otroke do 14. leta (7 evrov). Vstopnice so na prodaj na spletni strani nzs.si, v poslovalnicah Eventima in Mercatorjevih hipermarketih. Jutri pa bomo na športnih in spletnih straneh Slovenskih novic objavili imena petih srečnežev iz naše nagradne igre, ki bodo prejeli vstopnice za omenjeni spektakel.

 

Deli s prijatelji