LIGA PRVAKOV

Kampl iz Barcelone brez točk, petarda v mreži Dinama

Objavljeno 30. september 2015 01.23 | Posodobljeno 30. september 2015 01.41 | Piše: STA, S. U.

V drugem krogu lige prvakov je Barcelona v slabih dveh minutah zrežirala preobrat.

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so v drugem krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Barceloni z 1 : 2. Slovenec v dresu Bayerja Kevin Kampl je igral vso tekmo, imel tudi eno lepo priložnost, a se med strelce ni vpisal. Na drugi tekmi skupine E je Bate Borisov premagal Romo s 3 : 2.

V skupini E je bila na Camp Nouu tekma že od začetka zelo živahna. Najprej je imela nekaj lepših priložnosti Barcelona, ki je igrala brez poškodovanega Lea Messija, nato pa tudi Bayer, med drugim je Kevin Kampl prišel do strela malce z desne strni, žogo pa poslal mimo leve vratnice. V 22. minuti pa so Nemci povedli, po kotu je z glavo zadel Kyriakos Papadopoulos.

Sledil je še kup priložnosti na eni in drugi strani, v 39. minuti pa je Neymar najprej zadel vratnico, nato pa je iz bližine meril še Sandro Ramirez, na golovi črti pa je zadetek preprečil Papadopoulos. V drugem polčasu je Barcelona pritiskala proti vratom Bayerja, a neuspešno. Vse do 80. minute, ko je Sergi Roberto v mrežo vendarle pospravil odbito žogo. Le dve minuti pozneje je Luis Suarez Katalonce popeljal v vodstvo z lepim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora.

Na drugi tekmi skupine pa je Bate Borisov hitro – po 12 minutah – povedel z 2 : 0 po zadetkih Igorja Staseviča in Filipa Mladenovića. Prav ta je v 30. minuti povišal že na 3 : 0. V 66. minuti je Gervinho znižal na 1 : 3, Vassilios Torosidis pa je v 82. minuti obudil upe Rome po ugodnejšem razpletu, a se izid ni več spremenil.

Ponovno šov Lewandowskega

V skupini F je Bayern zlahka s 5 : 0 odpravil Dinamo iz Zagreba. Bavarci so povedli že v 13. minuti z golom Douglasa Coste. Osem minut pozneje je Robert Lewandowski zadel za 2 : 0, že v 25. minuti pa je bil zmagovalec odločen, Mario Götze je namreč zadel za 3 : 0. Polom Dinama je napovedal četrti zadetek Bayerna, ki ga je spet dosegel Lewandowski v 28. minuti. Poljak je v 55. minuti povišal že na 5 : 0, kar je bil že njegov deseti zadetek na zadnjih treh tekmah (na vseh tekmovanjih).

Na drugem obračunu skupine je Arsenal doma izgubil proti Olympiakosu z 2 : 3. Grki so prvih 45 minut dobili z 2 : 1, potem ko sta bila uspešna Felipe Pardo in David Ospina z avtogolom. Vmes je izid začasno poravnal Theo Walcott. Alexis Sanchez je v 66. minuti izenačil, že minuto zatem pa je Grke do novega vodstva in zmage popeljal Alfred Finnbogason.

Nov udarec za Chelsea

V skupini G je Dinamo Kijev v gosteh premagal Maccabi Tel Aviv z 2 : 0. Ukrajinci so povedli v četrti minuti z zadetkom Andrija Jarmolenka, končni izid pa postavili v 50. minuti z golom Juniorja Moraesa. Nov udarec je doživel Chelsea, ki je izgubil na gostovanju v Portu z 1 : 2. Prvi polčas se je končal z 1 : 1, potem ko je domače v vodstvo v 39. minuti popeljal Andre, tik pred koncem polčasa pa je izid poravnal Willian. Portugalci, pri katerih je španski vratar Iker Casillas postavil rekord po številu nastopov v ligi prvakov (152), so znova povedli v 52. minuti po zaslugi Maicona, kar se je izkazalo za zmagoviti zadetek.

V skupini H je Lyon doma klonil pred Valencio z 0 : 1. Španci so edini zadetek dosegli že v 42. minuti, ko je bil strelec Sofiane Feghouli. Zenit Sankt Peterburg pa je premagal Gent z 2 : 1. Rusi so povedli v 35. minuti po zadetku Artema Dzjube, Belgijci izenačili v 56. minuti z golom Thomasa Mattona, deset minut zatem pa je Oleg Šatov Rusom priigral zmago.

V sredo bodo na sporedu tekme v skupinah od A do D Malmö – Real Madrid, Šahtar Donjeck – PSG, CSKA Moskva – PSV Eindhoven, Manchester United – Wolfsburg, Astana – Galatasaray, Atletico Madrid – Benfica, Juventus – Sevilla in Borussia Mönchengladbach – Manchester City.

Deli s prijatelji