EVROPSKA LIGA

Kampl in Iličić med podajalci, velik skalp za Keka

Objavljeno 24. oktober 2014 00.06 | Posodobljeno 24. oktober 2014 02.11 | Piše: STA, S. U.

Kamplov Salzburg je premagal zagrebški Dinamo, Rijeka Keka, Cvijanovića in Samardžića pa je bila boljša od Feyenoorda.

Salzburg, kjer igra Kevin Kampl, se je pomeril z zagrebškim Dinamom.

Za nogometaši je tretji krog evropske lige. Večina slovenskih predstavnikov je bila po tekmah dobre volje. Fiorentina Josipa Iličića in Jasmina Kurtića je z 1 : 0 premagala Paok, Salzburg Kevina Kampla je s 4 : 2 ugnal zagrebški Dinamo, Rijeka Matjaža Keka, Gorana Cvijanovića in Mirala Samardžića pa je bila s 3 : 1 boljša od Feyenoorda.

Salzburžani so Zagrebčane odpravili brez težav s 4 : 2, večino dela pa so opravili že v prvem polčasu, ko so zadeli dvakrat. Oba gola je zabil Alan, najprej v 14., nato pa še v 45. minuti, ko mu je podal Kampl. V 49. minuti je povišal Andre Ramalho, Alan pa je tretjič zadel v 52. minuti. Kampl je na igrišču zbral 90 minut. V zaključku so Zagrebčani le znižali, najprej z golom Arijana Ademija v 81., nato pa je zadel še Angelo Henriquez v 90. minuti.

Polom Partizana

Partizan je na domačem stadionu doživel pravi polom, s 4 : 0 ga je namreč porazil Bešiktaš. Za turško ekipo so zadeli Gökhan Töre, ki je bil uspešen dvakrat, ter Demba Ba in Oguzhan Özyakup. Branko Ilić je odigral celotno tekmo, prejel pa rumeni karton.

Inter Samirja Handanovića in Reneja Krhina je gostil francoski St. Etienne, obračun pa se je končal brez golov. Handanović je tekmo spremljal s klopi, Krhin pa je v igro vstopil v 85. minuti, ko je zamenjal Zdravka Kuzmanovića.

Villareal se je pomeril s Zürichom, Bojan Jokić pa zaradi poškodbe ni bil v kadru španskega moštva, ki je zmagal s 4 : 1.

Rijeka je igrala z nizozemskim Feyenoordom, zmagala je s 3 : 1, Kek pa je od prve minute na igrišče poslal Cvijanovića, ki je odigral celotno tekmo. Samardžić se je vrnil po poškodbi, začel na klopi, v igro pa vstopil v 65. minuti. Dve minuti pred tem je Hrvate v vodstvo popeljal Andrej Kramarić, v 67. minuti je izenačil Jens Toornstra. Kramarić je za 2 : 1 zadel v 71. minuti, pet minut kasneje je bil uspešen z enajstih metrov. To je bila prva zmaga Rijeke v letošnji evropski ligi.

Standard Liege je gostil Sevillo, zmagovalko evropske lige v prejšnji sezoni. V belgijski zasedbi je Martin Milec odigral vseh 90 minut, gledalci pa niso videli zadetka.

Fiorentina je gostovala pri Paoku, v prvi postavi italijanskega moštva pa sta začela oba Slovenca, Iličić in Kurtić. Slednji je odigral vseh 90 minut, Iličić pa je bil na igrišču do 78. minute. Fiorentina je prišla še do tretje zmage, edini gol pa je v 38. minuti dosegel Juan Vargas po podaji Iličića.

 

Deli s prijatelji