NOGOMET

Juventus opravil z Barço

Objavljeno 21. april 2017 12.25 | Posodobljeno 25. april 2017 18.10 | Piše: Marko Uršič

Barceloni v nogometni ligi prvakov ni uspel nov čudež, Monaco gladko naprej. Na današnjem žrebu polfinala Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus in Monaco.

Lionelu Messiju in druščini ni uspelo prebiti Juventusovega obrambnega zidu. Foto: Reuters

»Odprla so se polfinalna vrata nogometne lige prvakov, stara dama, prosim, vstopite, katalonski mladci pa počakajte zunaj. Do naslednjega leta, morda se vam takrat nasmehne sreča.« A saj je Barcelona že v letošnji sezoni elitnega tekmovanja imela veliko sreče, v osmini finala ji je proti Paris Saint-Germainu uspel neverjeten zasuk. V povratni četrtfinalni tekmi pa Barçi ni uspelo nadomestiti torinskih 0:3; italijanski bunker je zdržal, kot v španski državljanski vojni, vse napade republikancev. Mreže na Camp Nouu se niso zatresle, trener Barcelone Luis Enrique, ki po koncu sezone zapušča klub, pa je po tekmi še vedno obžaloval polom v Piemontu. »Zelo slab prvi polčas v Torinu nas je drago stal. V povratni tekmi bi morali biti bolj mirni in lucidni. Imeli smo veliko strelov na vrata, a le enega v okvir, lahko krivimo le sami sebe,« je bil iskreno samokritičen Luis Enrique, ki ga z varovanci v nedeljo že čaka verjetno odločilni dvoboj za naslov španskega prvaka z Realom. »Po izločitvi Barcelone se z nami ne bo želel pomeriti nihče od preostalih polfinalistov. Juventus v drugih vzbuja strah, naš naslednji cilj pa je uvrstitev v finale,« je obrambni igralec Leonardo Bonucci že pogledal tudi proti Cardiffu, kjer bo 3. junija sklepna tekma. Obramba stare dame je res trdna, Lionelu Messiju, Neymarju, Luisu Suarezu in druščini v dveh tekmah ni dovolila zadetka, v letošnji ligi prvakov pa so bili juventusovci na desetih obračunih le dvakrat žalostnih obrazov zaradi žoge v svoji mreži.

Genetski zapis

Če že slavijo torinski grofje, je veselo tudi v kneževini na Azurni obali. Monaco je po 3:2 v Dortmundu tudi v povratni tekmi na knežjih tleh ugnal Borussio, tokrat s 3:1 (Kylian Mbappé 3., Radamel Falcao 17., Valère Germain 81.; Marco Reus 48.; tekmo je sodil Damir Skomina). Monaco se je tako po letu 2004, takrat je v finalu izgubil proti Portu, spet uvrstil med štiri najboljše klube na stari celini. »Ničesar še nismo osvojili, a smo pisali zgodovino. Nikoli nočemo taktično zavarovati rezultata, v našem genetskem zapisu je napad, to, da vedno poskušamo doseči zadetek,« je po medicinsko modroval Monacov trener Leonardo Jardim. »Po bombnem napadu pretekli teden in tokratnem pripetljaju, ko je policija zaradi varnostnih razlogov ustavila avtobus, da bi nas odpeljal na stadion, je bilo za moje varovance vse zelo težko, zato jih ne smem preveč pokritizirati. Pred četrtfinalom smo se počutili pripravljeni za preboj naprej, a so se stvari dramatično zapletle,« je ugotavljal strateg Borussie Thomas Tuchel. Polfinalni žreb lige prvakov (Real, Atletico, Juventus, Monaco) bo danes ob 12. uri na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu.

Deli s prijatelji