LIGA PRVAKOV

Juve vrgel rokavico favoriziranemu Realu

Objavljeno 06. maj 2015 00.42 | Posodobljeno 06. maj 2015 00.42 | Piše: STA, S. U.

Torinčani so zmagali z 2 : 1.

TORINO – Nogometaši torinskega Juventusa so v prvi tekmi polfinala lige prvakov proti Realu prišli do minimalne prednosti. Na domačem igrišču so zmagali z 2 : 1 (1 : 1), v drugem polčasu je odločilni gol v 58. minuti iz enajstmetrovke dosegel Argentinec Carlos Tevez.

Stadion Juventus, gledalcev 41.011, sodniki: Atkinson, Mulllarkey, Child (vsi Anglija)

Strelci: 1 : 0 Morata (9.), 1 : 1 Ronaldo (27.), 2 : 1 Tevez (58., 11 m)

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo, Vidal, Sturaro (od 64. Barzagli), Tevez (od 86. Pereyra), Morata (od 78. Llorente)

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo, Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco (od 63. Hernandez), Bale (od 86. Jese), Ronaldo

Rumeni kartoni: Bonucci, Tevez, Vidal, Chiellini; Marcelo, Carvajal, Rodriguez

Rdeči karton: /.

Italijani so tekmo začeli napadalno. Morata, nekdanji igralec Reala, je bil neprestana nevarnost za gostujoča vrata, po dveh zapravljenih priložnostih pa je v deveti minuti tudi poskrbel za vodstvo domačih, po strelu Teveza, ki ga je gostujoči vratar odbil, se je znašel na pravem mestu.

Domači so na začetku dosegli tisto, kar so si želeli, v nadaljevanju pa so pobudo prepustili gostom. Ti so ponujeno znali izkoristiti, po podaji Rodrigueza v 27. minuti Ronaldu ni bilo težko izenačiti z glavo. Španci so bili pred odmorom tudi blizu vodstva, a je Rodriguez namesto gola zadel le prečnik.

Tevez izkoristil najstrožjo kazen

V drugem polčasu je bila igra enakovredna, obe ekipi sta pokazali željo po drugem zadetku. Tega so dosegli domači, potem ko je po protinapadu Carvajal v kazenskem prostoru zrušil Teveza, slednji pa je sam izkoristil najstrožjo kazen.

 

Deli s prijatelji