NAPETO

Juve je strup za City

Objavljeno 27. november 2015 10.42 | Posodobljeno 27. november 2015 10.42 | Piše: Rok Tamše

Italijanski prvak Juventus je še drugič v ligi prvakov premagal Manchester City. Pred zadnjim krogom zelo napeto v boju Wolfsburga, Manchester Uniteda in PSV.

Mario Mandžukić je letos na treh tekmah v LP dosegel dva zadetka. Foto: Reuters

V tekmah 5. kroga nogometne lige prvakov v skupinah od A do D si je v sredo kopica klubov zagotovila napredovanje v osmino finala. To so Atletico Madrid, Benfica, Juventus, Manchester City in PSG, Real Madrid pa si je priigral tudi prvo mesto v skupini A. Pred zadnjim krogom je jasno, da se bodo od elitnega tekmovanja poslovili Malmö, Šahtar, CSKA Moskva, Astana, Galatasaray, Borussia Mönchengladbach in Sevilla. V derbiju večera je torinski Juventus pred svojimi navijači še drugič v tej sezoni premagal Manchester City; bilo je 1:0. Edini zadetek je v 18. minuti dosegel hrvaški reprezentant Mario Mandžukić. Burno končnico tekme so spremljali gledalci na tekmi med ukrajinskim Šahtarjem in Real Madridom v Lvovu, kjer je nedavno gostovala slovenska reprezentanca. Madridčani so vodili že s 4:0 po 70 minutah tekme, potem pa je Šahtar v enajstih minutah dosegel tri zadetke, zadnjega v 88. minuti, in poskrbel za dramatičen finiš. Kraljevi balet je vseeno obdržal vodstvo s 4:3. Posebna tekma je bila tudi v Malmöju, saj se je tja vrnil njihov sin Zlatan Ibrahimović v dresu PSG. Ibrakadabra je zakupil glavni mestni trg, kjer so navijači domačega kluba in njegovi oboževalci spremljali tekmo na velikem zaslonu. Zlatan in sooigralci pa na igrišču niso bili prav nič sentimentalni, zmagali so s kar 5:0, Ibrahimović je zabil tretji gol.

Dobro sta se odrezala tudi oba slovenska reprezentanta. Branko Ilić je z Astano, debitantom v ligi prvakov, gostil Benfico in osvojil še tretjo točko v tem tekmovanju. Kazahstanski prvak je celo vodil z 2:0 po pol ure igre, a so Portugalci zmogli do izenačenja. Jan Oblak je v isti skupini v vratih Atletico Madrida mrežo spet ohranil nedotaknjeno. Rdeče-beli so premagali turški Galatasaray z 2:0, oba zadetka je dosegel Antoine Griezmann. V zadnjem krogu se bosta za prvo mesto v skupini C v Lizboni udarila Benfica in Atletico Madrid.

Negotova skupina B

Izidi in vrstni red po 5. krogu lige prvakov s skupinah od A do D – skupina A: Malmö : PSG 0:5, Šahtar Donjeck : Real Madrid 3:4, vrstni red: Real Madrid 13 točk, PSG 10, Šahtar in Malmö po 3; skupina B: CSKA Moskva : Wolfsburg 0:2, Manchester United : PSV 0:0, vrstni red: Wolfsburg 9 točk, Manchester United 8, PSV 7, CSKA 4; skupina C: Astana : Benfica Lizbona 2:2, Atletico Madrid : Galatasaray 2:0, vrstni red: Atletico Madrid in Benfica po 10 točk, Galatasaray 4, Astana 3; skupina D: Juventus Torino : Manchester City 1:0, Borussia Mönchengladbach : Sevilla 4:2, vrstni red: Juventus 11 točk, Manchester 9, Borussia Mönchengladbach 5, Sevilla 3.

Deli s prijatelji