EL CLASICO

Jutri se bo v Španiji ustavil čas

Objavljeno 24. oktober 2014 12.25 | Posodobljeno 24. oktober 2014 12.25 | Piše: STA, D. P.

Pri Realu je vprašljiv Sergio Ramos, pri Barceloni pa je nekaj neznank glede igranja Sergia Busquetsa.

Cristiano Ronaldo.

MADRID – Španska nogometna liga bo v soboto ob 18.00 doživela prvi vrhunec sezone. Na sporedu bo tako imenovani 'el clasico', saj se bosta v Madridu srečala večna tekmeca Real in Barcelona. Prvič bo Kataloncem na voljo tudi urugvajski napadalec Luis Suarez, ki se vrača po prepovedi igranja zaradi ugriza na letošnjem svetovnem prvenstvu.

95 milijonov vredna okrepitev

Suarez je zadnje štiri mesece, potem ko je na SP v Braziliji ugriznil italijanskega branilca Giorgia Chiellinija, zaradi kazni lahko igral le prijateljske tekme kluba in države. A Barcelone to ni odvrnilo od nakupa temperamentnega Urugvajca, za katerega je Liverpoolu odštela kar 95 milijonov evrov.

Vroče vzdušje na stadionu Santiaga Bernabeuja bo prvi test Urugvajčeve vročekrvnosti, ki pa bo glavno pozornost bržčas moral prepustiti argentinskemu zvezdniku Lionelu Messiju. Ta je namreč le še en zadetek oddaljen od rekorderja po številu zadetkov v elitni španski ligi Telma Zarre, ki je med letoma 1940 in 1955 v dresu Athletica Bilbaa dosegel 251 golov.

Goli Messija = dobro za Barco

Vezist Andres Iniesta upa, da se bosta izkazala oba igralca in nadaljevala dobre predstave Barcelone v Madridu, kjer so Katalonci dobili štiri od zadnjih šestih obračunov z Realom. »Upam, da bo Messi zadel dvakrat, to bi bilo zelo dobro za nas,« pravi Iniesta.

Brez Bala, a z Rodriguezom

Pri Realu zaradi poškodbe ne bo igral Gareth Bale, tako da bo večje breme na kolumbijskem zvezdniku Jamesu Rodriguezu, ki bo, kot poročajo mediji, 18. novembra obiskal tudi v ljubljanske Stožice, ko bo kolumbijska vrsta igrala prijateljsko tekmo s slovensko.

»Tekma proti Barceloni bo zelo težka. Želim si mirno vstopiti v igro, biti odgovoren in pomagati ekipi do zmage,« pravi James, ki v zadnjih tednih izboljšuje svojo formo, med drugim je v sredo v ligi prvakov lepo podal za zadetek Cristiana Ronalda v Liverpoolu, kar je bilo osmo zaporedno slavje Reala v vseh tekmovanjih sezone.

Pri Realu je vprašljiv tudi branilec Sergio Ramos, pri Barceloni pa je nekaj neznank glede igranja Sergia Busquetsa.

Deli s prijatelji