1. SNL

Jurčić debitiral z zmago, Gorica ni več vodilna

Objavljeno 14. september 2015 13.07 | Posodobljeno 14. september 2015 13.09 | Piše: Rok Tamše

Po prvi četrtini državnega prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije na vodilnem položaju Olimpija. Maribor je z vrha sklatil Gorico in napovedal nov šampionski pohod.

Napadalec Maribora Jean-Philippe Mendy, v dvoboju z Matijo širokim, je Gorici zabil dva gola. Foto: Mavric Pivk

Hrvaški strokovnjak Krunoslav Jurčić je na klopi Maribora debitiral v veličastnem slogu, z visoko zmago proti dotlej vodilnemu moštvu lige. Kot kaže, je dvotedenski reprezentančni premor zelo dobro prišel vijoličnim, ki so strnili vrste in poiskali nove motive z dokazovanjem novemu trenerju, ki je v Ljudski vrt prišel pred dvema tednoma. Mariborčani so sicer v izjemnem ambientu novogoriškega športnega parka začeli slabo, saj so ekspresno prejeli zadetek, toda potem so s preudarno in zagnano igro prišli do velikega preobrata. Razlika v zadetkih ne pokaže, da je imela tudi Gorica, ki je morala kloniti po sedmih zaporednih zmagah, priložnosti za zadetek, modro-beli so celo dvakrat stresli okvir vrat gostov. Toda na koncu so zasluženo zmagali prvaki s Štajerskega, zdaj bo Jurčiću vsekakor lažje delati v ambiciozni sredini. »Lepa premiera. Ni nepomemben podatek, da smo premagali vodilno ekipo. In to prepričljivo. Govoril sem pred tekmo in med spoznavanjem ekipe o opaznem padcu samozavesti, od koder so izhajale težave. Takšne zmage jo vračajo in vržejo na površje kakovost, ki jo ima ta ekipa,« je pojasnil Jurčić, ki v kratkem času ni mogel veliko spreminjati. Očitno je kriza zapustila Ljudski vrt.

Zgovoren je bil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, ki je ob prihodu in zmagoviti premieri Jurčića na severnem Primorskem vseskozi poudarjal: »Največja pridobitev novega trenerja je, da so vsi igralci zdravi in so v trenažnem procesu.« Medtem se je Olimpija z zmago v Novem mestu zavihtela na vrh lestvice in je zdaj prvi, veliki izzivalec Štajercev. »Se strinjam, da ima Olimpija eno energijo več. Dali smo ji mi, pa ne zato, ker bi to želeli ali ker je kdo od nas to zakrivil. Preprosto nismo imeli zdravih igralcev. Ampak...« tu je Zahovič premoknil in na podvprašanje smeje se odvrnil v svojem slogu: »Da ne bo dileme, Olimpija je odlična, ampak...« Zdaj se torej obeta lov vijoličnih na vodilne zmaje, ki bodo že v soboto gostovali v vroči Novi Gorici. Trener Gorice Miran Srebrnič je dejal: »Danes nismo bili tako briljantni kot na prejšnjih tekmah. Dosti smo se trošili v obrambni igri in ni bilo svežine v napadu. Maribor je bil zelo motiviran, z njim smo igrali v nepravem trenutku. Poskušali smo jih uloviti, a nam ni uspelo, čeprav smo imeli določene priložnosti tudi za izenačenje. Vseeno smo zadovoljni z dozdajšnjim delom in rezultati. Upam, da nas bodo navijači tudi v prihodnje tako množično podpirali. Že na tekmi z Olimpijo, ki bo zelo težka, saj Olimpija melje vse pred sabo. Upam, da bomo proti Ljubljančanom konkretnejši v napadu.«

Nov polom Celjanov

Izidi 9. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Krka : Olimpija 1:3 (750 gledalcev; Žiga Kastrevec 83.; Ezekiel Henty 53., Miha Zajc 79., 86.), Zavrč : Luka Koper 1:0 (500 gledalcev; Rok Zorko 4.), Gorica : Maribor 1:4 (2500 gledalcev; Miran Burgić 6.; Jean-Philippe Mendy 12., 59., Marcos Tavares 25., Damjan Bohar 77.), Rudar : Celje 4:0 (1100 gledalcev; Ivan Knezović 44., Stjepan Babić 68.-11m, Amer Krcić 76., Milan Kocić 89.), Domžale – Krško (sinoči). Vrstni red strelcev: Andraž Šporar (Olimpija), Blessing Eleke (Gorica) po 7 golov, Ezekiel Henty in Rok Kronaveter (oba Olimpija) po 5 itd. Pari 10. kroga: Celje – Krško (v petek, 18. septembra, ob 18. uri), Krka – Rudar (v soboto, 19. septembra, ob 16. uri), Gorica – Olimpija (v soboto ob 17.45), Zavrč – Maribor (v soboto ob 19. uri), Domžale – Luka Koper (v nedeljo, 20. septembra, ob 17.45).

Deli s prijatelji