PRESTOP

Josip Iličić zdaj tudi uradno v Fiorentini

Objavljeno 23. julij 2013 22.00 | Posodobljeno 23. julij 2013 22.00 | Piše: STA, Mo. S.

Iličić, ki je za slovensko reprezentanco zbral 21 nastopov, naj bi podpisal štiriletno pogodbo, ki naj bi mu nanesla med 800.000 in 1,3 milijona evrov zaslužka letno.

Josip Iličić.

FIRENCE – Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je zdaj tudi uradno član italijanskega prvoligaša Fiorentine. Novico, ki je že nekaj časa krožila po nogometnih krogih, je klub potrdil na svojem twitter profilu.

Dolgo usklajevali odškodnino

Klub sicer ne poroča o podrobnostih prestopa, so se pa zato že danes o njem razpisali italijanski in slovenski časniki. Tako naj bi Josip Iličić, ki je za slovensko reprezentanco zbral 21 nastopov, podpisal štiriletno pogodbo, ki naj bi mu nanesla med 800.000 in 1,3 milijona evrov zaslužka letno.

Prestop zveznega igralca, rojenega 1988 v Prijedorju, se je zavlekel zaradi usklajevanja višine odškodnine med predsednikoma Fiorentine in Palerma. Medtem ko je prvi mož kluba s Sicilije Maurizio Zamparini, ki bo s svojim klubom v prihodnji sezoni nastopal v drugi italijanski ligi, želel iztržiti 12 milijonov evrov, je klub iz Toskane vztrajal pri devetih milijonih, na koncu pa pristal na deset.

Dobil je več ponudb

Iličić, ki je večino življenja preživel v Kranju, bo tako zaigral za peti klub v svoji karieri. Začel jo je v Izoli, nadaljeval pri Interblocku in Mariboru, nato pa leta 2010 prestopil v Italijo. Za Palermo je na 97 tekmah dosegel 20 zadetkov. Za njegove »usluge« sta se zanimala tudi Bayer Leverkusen in Liverpool.

Deli s prijatelji