SP V NOGOMETU

Je prvenstvo ogroženo? Fifa nima rezervnega načrta

Objavljeno 22. junij 2013 12.07 | Posodobljeno 22. junij 2013 12.07 | Piše: STA, P. J.

Dejali so, da v tem trenutku ne razmišljajo oziroma se ne pogovarjajo o scenariju, ki bi vseboval morebitno odpoved pokala konfederacij, ki trenutno poteka v Braziliji.

RIO DE JANEIRO – Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zagotovila, da svetovno nogometno prvenstvo prihodnje leto v Braziliji ni ogroženo zaradi množičnih protivladnih protestov. Prav tako v krovni svetovni nogometni organizaciji ne razmišljajo o odpovedi potekajočega pokala konfederacij.

Potem ko so milijoni Brazilcev preplavili ulice in trge v največji južnoameriški državi, so se oglasili v svetovni nogometni družini ter brazilski vladi in predsednici Dilmi Rousseff poslali jasna zagotovila, da mundial prihodnje leto ni ogrožen.

»Trenutno v Braziliji nemoteno poteka pokal konfederacij, svetovno prvenstvo v nogometu prihodnje leto mora biti v Braziliji. Nimamo rezervnega načrta,« je po srečanju z brazilskimi prireditelji prvenstva dejal generalni sekretar Fife Jerome Valcke. »Z brazilskimi kolegi skrbno spremljamo razmere, vendar pa v tem trenutku ne razmišljamo oziroma se ne pogovarjamo o scenariju, ki bi vseboval morebitno odpoved potekajočega pokala konfederacij. Ob tem bi radi poudarili, da podpiramo pravico do svobode govora, a hkrati zavračamo vsakršno nasilje,« je v zvezi z ugibanji medijev o odpovedi generalke za svetovno prvenstvo v nogometu dejal tiskovni predstavnik Fife Pekka Odriozola.

 

Deli s prijatelji