NOGOMET

Izgubljeni sin se vrača

Objavljeno 25. december 2014 15.11 | Posodobljeno 25. december 2014 15.11 | Piše: STA, T. L.

Španski mediji o božičnem darilu: Torres se vrača v Atletico.

Torres se z grenkim priokusom veseli zmage svojega kluba.

MADRID – Navijači madridskega Atletica so dobili najlepše možno božično darilo. Španska visoko nakladna športna časnika As in Marca sta na svojih spletnih straneh objavila pompozno napoved, da se bo na Estadio Manzanares po sedmih letih vendarle vrnil izgubljeni sin, 30-letni ljubljenec tamkajšnjih navijaških src Fernando Torres. Španska časnika namreč na podlagi zanesljivih virov zatrjujeta, da so trije klubi Chelsea, Milan in Atletico dosegli končni dogovor o Torresovi vrnitvi v Madrid.

Torres je bil vse od svojega 11. leta v madridski mladinski šoli nogometa, iz katere je napredoval do prve članske ekipe, v kateri je zelo uspešno preživel profesionalni ognjeni krst v obdobju od 2001 do 2007, ko je zabil 82 zadetkov na 214 tekmah.

Milijonski prestopi

Španec, ki se ga je prijel vzdevek El Niño (v prenesenem pomenu Jezušček, torej božji otrok), se je leta 2007 v velikem transferju, vrednem 35 milijonov evrov, preselil v Liverpool, leta 2011 pa je bil sklenjen še dragocenejši dogovor o njegovem prestopu k Chelseaju v vrednosti kar 60 milijonov evrov. Njegova selitev po evropskih ligah se s tem ni končala. Londončani so Torresa poleti posodili italijanskemu Milanu.

Atletico je po časnikarskih ugibanjih španskemu napadalcu ponudil v podpis 18-mesečno pogodbo, v skladu z vezano trgovino pa bo Atletico zapustil 27-letni italijanski vezist Alessio Cerci, ki bo Madrid zamenjal za Milano.

Deli s prijatelji