ZA EVROPSKO LIGO

Izčrpani Klose kar dve uri na stranišču

Objavljeno 25. avgust 2012 16.07 | Posodobljeno 25. avgust 2012 16.09 | Piše: Marko Pigac

Favorizirani Lazio v 4. predkrogu evropske lige ni nadigral Mure.

Miroslav Klose je bil po dvobojih z muraši povsem izčrpan (foto: Marko Pigac).

MARIBOR – Zagotovo je eden tistih slovenskih prvoligašev, ki jim nihče ne želi slabega, nogometno društvo Mura 05. Dasiravno Prekmurci v domačem prvenstvu letos še niso okusili slasti zmage – imajo le eno točko, pa so obstali tik pred vrati evropske lige. Zdesetkana Mura ima poleg finančnih še obilico kadrovskih težav. Komisarji Uefe ji niso prizanesli niti pri stadionu, saj morajo za slovenske razmere tekme igrati daleč od doma, v mariborskem Ljudskem vrtu. Italijanski velikan Lazio je v Maribor prišel na trening tekmo, tako so se namreč izrazili tudi njegovi letošnji aduti, npr. strelec evrogola Hernanes (31.), a je bila vse prej kot to. Pozabimo, da Italijani letos še niso začeli prvenstva in da pravih tekem še nimajo pod nogami, a so se jim črno-beli, premierno jih je vodil Oliver Bogatinov, dostojno zoperstavili.

Muro podprli Čeferin, Bozgo in vijoličasti

V Ljudskem vrtu je bilo med okoli 5000 gledalci opaziti precej znanih obrazov. Tako so na VIP-tribuni Muro podprli poleg predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina, ki je menda celo izjavil, da ga v Maribor ne bo več, še nekdanji nogometaš Kliton Bozgo, selektor mladinske reprezentance Borut Jarc, strokovni štab NK Maribor z Darkom Milaničem na čelu kot tudi glavnina vseh igralcev vijoličastih.

Nemškega supergolgeterja Miroslava Kloseja, v 56. minuti je zadel za 2 : 0, so tako izčrpali, da je dve uri po končani tekmi pred dopinško komisijo z lončkom pred seboj čakal na zadnje kapljice urina. Muraši so pokazali, da se nekoč velikega Lazia, ki je v Mariboru pred dobrim desetletjem za malico pospravil vijoličaste, od prve minute naprej ne bojijo. Četudi je kakšnih 300 navijačev sinje modrih na začetku na igrišče zmetalo pet topovskih udarov in z visoko iztegnjeno desnico in vzkliki Duče! Duče! pozdravilo svojega fašističnega vodjo Benita Mussollinija.

Odločilni ponedeljek

Majhno upanje za muraše ostaja, čeravno se tudi kijevski Arsenal najverjetneje ne more več zgoditi, saj so sankcije Laziu (stavniške afere, prirejanje rezultatov) na stranskem tiru. Na čudež bodo na Fazaneriji morali še malo počakati, saj bo že v ponedeljek na volilni skupščini bolj jasno, kakšno bo v resnici nadaljnje delovanje kluba.

Predsednik črno-belih Miroslav Topić ima še vedno vse vzvode v svojih rokah. Napoveduje nove investitorje, čeprav je šel že dvakrat na led in mu ne verjame prav nihče več. Tokrat naj bi to bili menda Nizozemci. Z direktorjem kluba Dimitrijem Hlastcem nimata skupnih pogledov, tako da bo v ponedeljek eden od njiju moral popustiti ali celo odpasti. Zavajanje igralcev in javnosti namreč ne vodi nikamor več.

Prenos iz Maribora vendarle bo

Maribor ima kljub vrhunskim predstavam v kvalifikacijah za ligo prvakov precej težav s prenosi tekem, saj ali v Sloveniji televizijske postaje ne pokažejo dovolj zanimanja ali pa so težave s ponudniki teh. Tako je torkovo povratno srečanje 4. predkroga za nastop v ligi prvakov z Dinamom v razprodanem Ljudskem vrtu na nitki viselo do zadnjega. Čeprav je ekskluzivne pravice za torkova srečanja dobil Siolov Planet, se je po naših podatkih za prenos zanimal tudi Sportklub. Ker televizija Planet TV začne oddajati šele 18. septembra, si bo tekmo proti zagrebškemu klubu možno ogledati na Siol TV na kanalu 500 in na spletnem Siol tvinu. Za vse tiste, ki niso naročniki Siola, tako v 21. stoletju ne preostane drugega, kot da tekmo prek sobne antene spremljajo na (ne)zatemnjenem HTV. 

 

Deli s prijatelji