NOGOMETNA

Iz Krškega se vidi prva liga

Objavljeno 23. november 2014 08.22 | Posodobljeno 22. november 2014 21.59 | Piše: Drago Perko

Nogometaši Krškega so jesenski hit druge lige.

Ne le z mladimi, v Krškem znajo tudi s člansko ekipo. Foto NK Krško

»Veseli in srečni smo, nismo si mislili, da nam lahko uspe kaj takega,« je vesel prvega mesta in jesenskega naslova prvaka v 2. SNL izkušeni Slaviša Dvorančič. NK Krško se je zavihtel na sam vrh lestvice, kjer bo prezimil in čakal na pomlad, nato pa naskočil elitni razred. »Dobro smo delali, nekje se je moralo poznati,« doda 35-letni Dvorančič, ki je najstarejši v ekipi Tomaža Petroviča. Krčani so v 15 tekmah zbrali 10 zmag, tri remije in dva poraza.

Konkurenca jih sprva ni resno jemala, vrh pa so prevzeli v četrtem krogu, ko so slavili v Veržeju, tam se kalita dva mlada asa z znanima priimkoma: Matjaž Kek Junior in Erik Gliha. »Ko smo povedli na lestvici, smo želeli, da zdržimo do naslednjega kroga. A niz smo podaljševali,« je navdušen Dvorančič. Ključen je bil že uvod v sezono. Slaviša je prepričan, da je sila pomembna že uvodna zmaga proti Triglavu. Pred 350 gledalci na stadionu Matije Gubca je tekmo odločil prav naš sogovornik. »To nam je dalo krila,« pravi Dvorančič, ki je tako kot Dejan Urbanč dosegel šest golov.

»Trenerju Petroviču je uspelo, da je združil izkušnje in mladost,« še izpostavi Dvorančič, ki ob sebi vidi kar nekaj mladih asov, ki bi si lahko služili kruh z igranjem nogometa. Krško igra moderen nogomet, igralce krasi hiter pretok žoge.

Po ducat letih

Po takem uspehu, v Krškem že 12 let igrajo v drugi ligi, so se začeli na glas spogledovati z elito. »Res je, iz Krškega se vidi prva liga, a bo treba dodati kakšno okrepitev. Nekoliko lažja pa bo pot do cilja, če bomo še naprej tako kakovostno vadili,« pravi Dvorančič, ki je rekorder po doseženih zadetkih v zgodovini NK Krško. »Želim jim pomagati v prvo ligo, to bi bila pika na i moji karieri,« Brežičan ne skriva ambicij kluba, ki se lahko pohvali z izvrstnim delom z mladimi: ekipa U12 je lani zmagala na največjem turnirju za mlajše selekcije, neuradnem svetovnem prvenstvu mladih, imenovanem pokal Gothia, kjer je sodelovalo 1600 ekip iz 78 držav. Letos pa se je ekipa U15 uvrstila do petega mesta na Nike Premier cup 2014 – na evropskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

»K uspehu je pripomoglo tudi prijateljstvo, ki vlada med igralci, za nameček pa je naš klub urejen. Predsednik in uprava se trudita,« pohvali Dvorančič vodstvo s predsednikom Jožetom Slivškom na čelu. »Vesel sem, ker se vračajo tudi gledalci. Potrebujemo jih. Lepo bi bilo, da bi imeli jeseni prvoligaški derbi med Krko in Krškim,« navija Dvorančič za dolenjsko-posavsko srečanje na vrhu. Naloga ne bo lahka – Dolenjci morajo med elito obstati, Krčani pa tja napredovati.

Deli s prijatelji