OKREPITEV

Iz Ajaxa (prek Grčije) v Domžale

Objavljeno 09. januar 2013 16.42 | Posodobljeno 09. januar 2013 16.42 | Piše: D. P., STA

Dvaindvajsetletni zvezni igralec je z dvakratnimi državnimi prvaki podpisal pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja.

Domžale so pred Splitom klonile v obeh srečanjih

DOMŽALE – Nogometaši Domžal bodo v petek, 11. januarja, začeli priprave na spomladanski del 1. SNL. Prvi novinec članskega moštva v zimskem prestopnem roku je nekdanji mladi reprezentant Grčije Charis Kostakis. Dvaindvajsetletni zvezni igralec je z dvakratnimi državnimi prvaki podpisal pogodbo do konca letošnje sezone z možnostjo podaljšanja.

Igral je na Češkem

Kostakis se je ob Kamniško Bistrico preselil iz šestouvrščenega grškega prvoligaša PAS Giannina. Gre za 22-letnega nekdanjega člana mlade reprezentance, ki se je svojih nogometnih veščin učil v znameniti nogometni šoli Ajaxa iz Amsterdama. V svoji karieri je nosil tudi majice grškega Ethnikosa iz Pireja, češkega kluba Mlada Boleslav in grškega drugoligaša AEP Iraklis.

Učil se je na Nizozemskem

»Lahko potrdim, da se bo že na začetku priprav ekipi pridružil Charis Kostakis, ki k nam prihaja iz grškega prvoligaša PAS Giannina. Trenutno moramo urediti še nekaj formalnosti, in če s tem ne bo težav, bo Charis za Domžale igral najmanj do izteka tekoče sezone. Če bosta obe strani s sodelovanjem zadovoljni, smo dogovorjeni tudi za podaljšanje pogodbe. Gre za igralca zvezne vrste, z boljšo levo nogo, kar smo iskali že v poletnem prestopnem roku in verjamem, da bomo z njim veliko pridobili. Charis je otrok amsterdamskega Ajaxa, za seboj pa ima jesenski del sezone, v katerem ni veliko igral in zato mu bodo daljše priprave pred začetkom spomladanskega dela prišle še kako prav,« je o novincu povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Domžalska ekipa bo priprave opravila v domačem okolju. Za zdaj sta potrjeni dve prijateljski tekmi: 26. januarja bo v Športnem parku v Domžalah gostoval standardni nasprotnik na prijateljskih tekmah, hrvaški prvoligaš Lokomotiva Zagreb, 2. februarja pa na sončno stran Alp prihaja ekipa Austria Klagenfurt, ki je Domžalčane na prijateljski tekmi gostila julija lani, so še sporočili iz Domžal.
 

Deli s prijatelji