NOGOMETAŠICE

Italijanski prvak kupil Slovenko

Objavljeno 23. december 2013 13.00 | Posodobljeno 23. december 2013 16.58 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Kristina Erman

Nogometašica Kristina Erman se seli na Sardinijo, kjer bo vsaj do konca sezone nosila dres državnega prvaka in udeleženca lige prvakinj.

V novem dresu. Foto: Torres EuroSpin

Italijani se še kako dobro spoznajo na nogomet, zato je odjeknila vest, da je aktualne državne prvakinje naših zahodnih sosedov okrepila slovenska reprezentantka Kristina Erman iz Tržišča pri Sevnici. Z ekipo Torres EuroSpin je sklenila pogodbo do konca sezone 2013/14. Lahko pa nove delodajalce prepriča in ostane še dlje v Sassariju, mestu na otoku Sardinija. »Vem le to, da bo vse odvisno od mojega dela,« se zaveda, da bo vsak trening novo dokazovanje. »To je vrhunska priložnost za mojo športno kariero,« je vsa navdušena 20-letna Kristina, ki je okrepila vodilno ekipo italijanske lige in petouvrščeno na evropski klubski lestvici. Poleg tega so Sardinke tudi udeleženke četrtfinala lige prvakinj.

Opažena že v Krki

»Vedno sem želela igrati v tej sredini. Ko je prišel klic, obotavljanja ni bilo,« nadaljuje Kristina, ki so jo novi delodajalci opazili že v dresu Krke. Po slovesu od Novega mesta, v dresu Dolenjk je dosegla v ženski ligi 42 golov, je Ermanova igrala v Jevnici, Velenju in Beltincih, preizkusila se je tudi v Avstriji (FC Burgenland). Ko se bo vrnila v Italijo, to bo takoj v novem letu, bo dobila tudi dres s številko. »Saj ni pomembno, katera bo,« si ne beli glave z izborom. Po podpisu pogodbe je že odpotovala v Sassari, kjer je opravila dva treninga in hipoma spoznala, da se igra nekaj prestav hitrejši nogomet. »Že takoj sem videla, da to ni šala. Žoga je stekla hitro, vse je bilo v hitrem ritmu. Nogomet je enostavno hitrejši, kakovostnejši.« Prva tekma jo čaka že 4. januarja.

Tudi Sani in Agim

Kristina je navdušena nad 37-letno trenerko Manuelo Tesse, nekdanjo italijansko reprezentantko. »Od mene pričakuje, da se čim hitreje privadim.« Kristina predvideva, da bo igrala na boku. »Pa saj niti ni problem, pomembno je, da igram!«

Sicer pa ne bo prva naša športnica ali športnik, ki igra na Sardiniji. Za Cagliari nastopa kot posojeni igralec Maribora Agim Ibraimi, otočane pa je v minuli sezoni navduševal košarkar Sani Bečirovič. »Takoj po prihodu so omenili košarko in Sanija, ki jim je ostal v lepem spominu,« še pove Kristina, ki se pospešeno uči italijanščine. 

Deli s prijatelji