KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

Islandija spravila na kolena Hrvaško

Objavljeno 12. junij 2017 01.06 | Posodobljeno 12. junij 2017 01.28 | Piše: STA, S. U.

Končan je junijski del nogometnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Islandci so z zmago ujeli Hrvate na vrhu lestvice in jim močno otežili položaj.

Zadnji dan 6. kroga kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2018 so favoriti večinoma upravičili svoje vloge, svoje navijače so razočarali le Hrvati, ki so z 1 : 0 izgubili v gosteh pri sicer čvrstih Islandcih.

Sploh prvo zmago Islandcev nad Hrvati je domači ekipi, ki je bila v tekmi brez večjih priložnosti več kot enakovreden tekmec Hrvatom, priboril Hordur Bjorvin Magnusson, ki je v 90. minuti malce srečno zadel z glavo oziroma ramenom po podaji iz kota.

Islandci so se tako točkovno izenačili z doslej vodilno Hrvaško (13), da pa bo tudi nadaljevanje kvalifikacij še kako zanimivo v skupini I, pa sta z zmagama poskrbeli še Turčija v Skadru proti Kosovu s 4 : 1 in Ukrajina v Tampereju proti Finski z 2 : 1. Obe namreč za vodilnima zaostajata le dve točki.

Irci na pragu poraza

V skupini D sta s po 12 točkami na vrhu Srbija in Irska. Srbi so v Beogradu igrali 1 : 1 z Velsom. Ta je povedel v prvem polčasu z realizirano 11-metrovko Aarona Ramseyja, Srbi pa so izenačili z golom Aleksandra Mitrovića v 74. minuti.

Irci so bili dolgo časa na pragu domačega poraza proti Avstriji, ki je povedla v 31. minuti z golom Martina Hintereggerja, a je prvi poraz irskega selektorja Martina O'Neilla na domačem igrišču preprečil Jonathan Walters v 85. minuti. Dvoboj dna skupine med Moldavijo in Gruzijo se je končal z 2 : 2.

Petarda Italijanov

V skupini G pa imata lepo prednost pred zasledovalci Španija in Italija, ki sta doslej zbrali po 16 točk, Albanija in Izrael jih imata sedem manj. Španci so v Skopju premagali Makedonijo z 2 : 1, potem ko sta že v prvem polčasu zadela David Silva in Diego Costa.

Italijani pa so pričakovano visoko ugnali Lihtenštajn, končni izid v igri mačke z mišjo je bil 5 : 0. Lorenzo Insigne je zadel v prvem polčasu, Andrea Belotti, Eder, Federico Bernardeschi in Manolo Gabbiadini pa v drugem. Izrael je doma izgubil s 3 : 0 proti Albancem, pri katerih je dva gola v prvem polčasu dosegel Armando Sadiku.

Deli s prijatelji